Článek
Postup
01.
Cuketu (jeden středně velký a pevný kus) nastrouhejte najemno. Neloupejte ji, protože ve slupce je nejvíc živin, ale pokud kaši chystáte pro někoho citlivějšího na přítomnost zeleniny ve sladké snídani, klidně ji oloupejte. Smíchejte ji s vločkami a tekutinou a za častého míchání asi 5 minut povařte, až suroviny změknou.
Tip: Jako tekutinu při přípravě kaše můžete použít mléko (nebo zředěné napůl s vodou), případně oblíbený rostlinný nápoj.
Ovesné vločky jsou lepší jemné, protože se rychleji uvaří a kaše je krémovější, ale zvládnete to i s klasickými. Hodí se ovesné, pohankové, špaldové i další.
DALŠÍ TIPY NA VLOČKOVÉ DOBROTY
02.
Vmíchejte semínka a skořici a doslaďte medem nebo třeba rozmačkaným banánem. Podle chuti obložte čerstvým ovocem a přidejte nasekané ořechy či ořechové máslo, abyste kaši dodali bílkoviny a zdravé tuky.
Tip: Jak do jídla dostat víc bílkovin? Pro ještě vydatnější snídani přimíchejte bílý jogurt nebo tvaroh. Do vloček můžete přidat i zbylé bílky – jednoduše je do horké kaše zamíchejte a ještě na chvíli vraťte na plotnu. Vločky jsou pak nadýchanější a kompaktnější a bílek na chuti nijak nepoznáte.
Nechcete věnovat přípravě snídaně ani pět minut vaření? Tak vločky večer jednoduše namočte, přidejte oblíbené suroviny a vyrobte si overnight oats (= vločková kaše přes noc). Ráno je hotovo i bez vaření.