Hlavní obsah

Toužíte po sexu ve třech? Váš vztah to může navždy poškodit. Nikdy nevíte, jak to dopadne!

Foto: dotshock, Shutterstock.com

Foto: dotshock, Shutterstock.com

Sexuální fantazie a jejich realizace – to jsou dvě různé věci. Proto si dobře rozmyslete, co doopravdy chcete! Milování ve třech patří mezi častá „přání“ mužů i žen. Ale realita? Je třeba myslet na nečestnou komunikaci, žárlivost i přehnané reakce. Jak předem zjistit, zda vás právě tohle nepotká? Jen velice těžko. Ale riziko neblahého výsledku se dá přece jen snížit. Jak na to?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Risknout, nebo nerisknout něco tak zásadního, jako je sex ve třech? Kanadská sexuoložka Jessica O'Reilly, která se tímto tématem zabývala na známém portále iVillage, zná recept na to, jak se pokusit včas zjistit, jestli jste pro toto dobrodružství vhodnými kandidáty, případně kdy si ho raději odpustit. Do jaké kategorie se zařadíte?

Nelžete! Sami sobě…

„Když vám na někom hluboce záleží, je normální, že prožíváte pocity žárlivosti a nejistoty. Obě tyto emoce pomáhají rozpoznat vaše hodnoty, potřeby a hranice,“ říká uznávaná odbornice Jessica O'Reilly. Vždyť kdo by byl rád svědkem toho, že jeho partner například otevřeně flirtuje s barmankou? Jakmile vám je podobná myšlenka proti srsti v běžném životě, můžete se spolehnout, že po realizaci sexu ve třech se to ještě zhorší. Tak si nalijte čistého vína. Opravdu vám nebude vadit přítomnost další osoby při sexu? Budete se cítit pohodlně? A váš partner také?

Pokud si výše zmíněné otázky společně s partnerem zodpovíte, jste sice o krok dál, nicméně hladký průběh to nezaručuje. Mnoho párů se stává obětí takzvané nečestné komunikace, což znamená, že ona nebo on se vyhýbají pravdě o svých pocitech nebo myšlenkách, situaci zlehčují a vnímají ji jako zkoušku, jíž musí projít, aby nenarušili vztah s partnerem.

Přemlouvání poškodí vztah

„Když manžel přišel s tím, že by v naší posteli bylo místo i pro další ženu, pohádali jsme se. Pak jsem o tom začala přemýšlet, jenže byla chyba, že jsme se o tom spolu nebavili podrobněji, odmítla bych to hned na začátku. Vlastně ani nevím, proč jsem do toho šla. Asi se mi zdálo, že mu tím udělám radost,“ krčí rameny Renáta, která je ukázkovým příkladem toho, jak by to být nemělo: partner ji přemluvil.

„I když se to může zdát jako samozřejmost, je třeba zdůraznit, že sexuální aktivity v partnerství by měly být bez tlaku. Donucení ničí vztahy a snižuje sebevědomí, takže jestli chcete, aby vaše trojka patřila k příjemným zážitkům, oba musíte stát na stejné straně. Diskutujte o tom,“ radí odbornice.

Foto: Charlie Bard, Shutterstock.com

Málokdo si uvědomuje, že si při sexu ve třech může připadat jako „třetí kolo u vozu“Foto: Charlie Bard, Shutterstock.com

Kdy přijde šok?

Dobře, vše předem upřímně prodiskutujete. Pak ale nastane situace, že tělo, mysl a srdce reagují novými a překvapujícími způsoby. „Většina z nás si nemůže pomoci, porovnává tělo, techniku i výkon s chováním třetí osoby,“ varuje Jessica O'Reilly. Dá se na tohle nějak připravit? Podle sexuoložky se předem zamyslete také nad nejhoršími možnými scénáři a zvažte, jak takové zneklidňující zážitky ustát. Není nad připravenost! Počítejte také s tím, že sexuální fantazie je téměř vždy lepší než skutečnost, takže pokud partnera vzrušuje třeba jen samotná komunikace o trojce, klidně u ní zůstaňte. Jestli se přece jen rozhodnete sex ve třech realizovat, přečtěte si, co se bude dít, když si do postele pozvete někoho třetího.

Proti gustu…

Patříte mezi osoby, pro které je atraktivní monogamie? To vám nikdo nemůže zazlívat! Pak se těmito fantaziemi nenechte znervóznit.

Načítám