Hlavní obsah
3,4
(5)
Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Komu by se v létě chtělo pařit se každou chvíli u trouby a péct piškoty, bábovky nebo bublaniny? Nám tedy ne! A tak vám přinášíme tip na dokonalou zmrzlinu na dřívku.

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 nanuků
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce cukru
  • 400 g čerstvého ovoce
  • 175 g čerstvého krémového sýru
Článek

Postup

01.

Čerstvé ovoce umyjte (mrazené rozmrazte) a rozmixované umíchejte se 2 lžícemi cukru.

02.

Krémový sýr, jogurt, zbývající cukr a citronovou šťávu vyšlehejte elektrickým šlehačem. Část krému, přibližně asi 1/3, vyšlehejte s ovocnou směsí.

03.

Ovocnou a krémovou směs dávejte ve vrstvách do formiček. Navrch můžete přidat granolu dle chuti. Vpíchněte dřívko a nechte minimálně 5 hodin mrazit.

Ještě nikdy jste domácí zmrzlinu nezkoušeli? Nevadí, podívejte se na naše triky pro dokonalé osvěžení.

Energetická hodnota celkem pro 1 nanuk
Energie373,88 kJ
Bílkoviny4,11 g
Tuky4,72 g
Sacharidy7,68 g
Sůl0,28 g
SAFA2,78 g
Vláknina1,25 g
Cukry6,9 g
Související témata:

Načítám