Článek
Postup
01.
Nejprve vyšlehejte oddělené žloutky s cukrem. Poté vmíchejte polohrubou mouku, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků, těsto rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte při 180 stupních Celsia asi 5 minut.
02.
Ještě teplou roládu potřete rybízovým nebo malinovým džemem, piškot srolujte a nechte vychladnout.
03.
Z mléka a pudinkového prášku připravte pudink, který nechte zcela zchladnout. Potom ho smíchejte se smetanou vyšlehanou spolu se ztužovačem. Pak už jen přidejte tvaroh a náplň je hotová. (Pokud by se vám zdála ne příliš tuhá, přidejte želatinu.)
04.
Vychladlou roládu krájejte na 1 cm silné plátky. Ty pak klaďte vedle sebe do menší kulaté mísy, vyložené potravinovou fólií (nespotřebujete všechny plátky, některé půjdou ještě navrch). Hotový „krunýř“ pak vyplňte připraveným krémem a navrch konečně rozložte zbytky rolády. Mísu dejte do lednice ztuhnout, ideálně přes noc. Krunýř vyklopte a podávejte.
Pokud zatoužíte po domácích džemech, podívejte se na naše tipy.