Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Chutný a nápaditý dezert, který zaujme nejen svým vzhledem? To je želví krunýř!

35 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Na těsto
  • 100 g cukru moučka
  • 5 vajec
  • 1 citron
  • 100 g polohrubé mouky
Na potření
  • rybízová marmeláda
Na náplň
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 500 ml mléka
  • 250 g měkkého tvarohu
Článek

Postup

01.

Nejprve vyšlehejte oddělené žloutky s cukrem. Poté vmíchejte polohrubou mouku, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Nakonec zlehka přimíchejte sníh z bílků, těsto rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte při 180 stupních Celsia asi 5 minut.

02.

Ještě teplou roládu potřete rybízovým nebo malinovým džemem, piškot srolujte a nechte vychladnout.

03.

Z mléka a pudinkového prášku připravte pudink, který nechte zcela zchladnout. Potom ho smíchejte se smetanou vyšlehanou spolu se ztužovačem. Pak už jen přidejte tvaroh a náplň je hotová. (Pokud by se vám zdála ne příliš tuhá, přidejte želatinu.)

04.

Vychladlou roládu krájejte na 1 cm silné plátky. Ty pak klaďte vedle sebe do menší kulaté mísy, vyložené potravinovou fólií (nespotřebujete všechny plátky, některé půjdou ještě navrch). Hotový „krunýř“ pak vyplňte připraveným krémem a navrch konečně rozložte zbytky rolády. Mísu dejte do lednice ztuhnout, ideálně přes noc. Krunýř vyklopte a podávejte.

Pokud zatoužíte po domácích džemech, podívejte se na naše tipy.

Související témata:

Načítám