Článek
Postup
01.
Čtvrtinu menší hlávky zelí nakrouhejte nebo nakrájejte najemno. Část můžete klidně nahradit bílým zelím nebo kedlubnou, která salát trochu zjemní.
02.
Mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku včetně natě nakrájejte najemno a vše smíchejte se zelím.
03.
Do menší zavařovací skleničky dejte hořčici, olej, sůl a pepř (případně i trochu čerstvého tymiánu) a trochu vinného octa. Skleničku zavřete a pořádně protřepte, až vznikne hladká jednolitá omáčka.
04.
Zálivku pečlivě vmíchejte do zeleniny, ochutnejte a podle potřeby ještě lehce osolte nebo přidejte trochu hořčice. Podávejte dobře vychlazené k masu nebo pečené zelenině.
Podívejte se také na recept na klasický Coleslaw. Vyzkoušet můžete i jeho verzi s mrkví a podmáslím anebo kedlubnový salát s koriandrem.