Hlavní obsah
3,2
(88)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Zelné přílohové saláty nejen k masu mají v angličtině název slaw – a nejslavnější z nich je klasický Coleslaw. My tu dnes máme jeho trochu jinou verzi, kde místo majonézové zálivky najdete zálivku z pikantní hořčice. Hodí se k trhanému masu ale i pečené zelenině. Dáte si?

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1/2 ks mrkve
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1,5 lžičky dijonské hořčice
  • 75 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Čtvrtinu menší hlávky zelí nakrouhejte nebo nakrájejte najemno. Část můžete klidně nahradit bílým zelím nebo kedlubnou, která salát trochu zjemní.

02.

Mrkev nastrouhejte nahrubo, jarní cibulku včetně natě nakrájejte najemno a vše smíchejte se zelím.

03.

Do menší zavařovací skleničky dejte hořčici, olej, sůl a pepř (případně i trochu čerstvého tymiánu) a trochu vinného octa. Skleničku zavřete a pořádně protřepte, až vznikne hladká jednolitá omáčka. 

04.

Zálivku pečlivě vmíchejte do zeleniny, ochutnejte a podle potřeby ještě lehce osolte nebo přidejte trochu hořčice. Podávejte dobře vychlazené k masu nebo pečené zelenině.

Podívejte se také na recept na klasický Coleslaw. Vyzkoušet můžete i jeho verzi s mrkví a podmáslím anebo kedlubnový salát s koriandrem.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie3 453,33 kJ
Bílkoviny7,09 g
Tuky76,86 g
Sacharidy27,76 g
Sůl1,57 g
SAFA9,32 g
Vláknina11,57 g
Cukry17,12 g
Související témata:
Coleslaw

Načítám