Hlavní obsah
3,4
(163)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Co nemůže chybět k hamburgerům, pečenému masu, smaženým křidélkům nebo u pořádného grilování? Křupavý zelný salát Coleslaw! Chcete znát ten nejlepší recept? Tady je.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1/2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce octa 8%
  • 100 ml podmáslí
  • 100 ml majonézy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Salát Coleslaw je oblíbený pokrm z americké kuchyně, který se skládá především z jemně nastrouhaného zelí smíchaného s dresinkem na bázi majonézy nebo v odlehčenější formě ze zakysané smetany. Tento salát je velmi osvěžující a má lehce sladkokyselou chuť.

Postup

01.

Zelí a mrkev nastrouhejte nebo nasekejte v mixéru najemno.

02.

Zelí smíchejte s nadrobno pokrájenou cibulí a přelijte zálivkou z cukru, octa, podmáslí, majonézy, soli a čerstvě mletého pepře. Pořádně promíchejte a nechte několik hodin nebo klidně přes noc odstát.

Zapomněli jste koupit majonézu? Nevadí, vyrobte si svoji domácí. K salátu můžete přikusovat burgery s trhaným kuřecím masem, pokud jste ale na dietě, radši si připravte jen lehký bramborový salát s mozzarellou.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie5 175,6 kJ
Bílkoviny21,11 g
Tuky77,52 g
Sacharidy107,15 g
Sůl19,77 g
SAFA7,15 g
Vláknina43,83 g
Cukry75,5 g

Načítám