Hlavní obsah
3,0
(20)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jak ještě ozvláštnit zelňačku? Jde to hravě! Pusťte se s námi do variace s fazolemi a klobásou.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g kysaného zelí
  • 200 g bílé fazole sterilované
  • 2 nožky pikantní klobásy
  • 1 ks cibule
  • 2 ks bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 l vody
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Zelí pokrájejte a cibuli nasekejte nadrobno. Na oleji v hrnci osmahněte cibulku, zasypte ji kmínem, přidejte zelí a nechte ho krátce prohřát. Pak přidejte vodu, zbytek koření a nakrájenou klobásu.

02.

Polévku vařte asi 10 minut, nakonec do ní vhoďte přecezené fazole, dochuťte ještě solí, pepřem a může se podávat.

Z fazolí můžete připravit i báječnou omáčku k uzenému masu.

Související témata:

Načítám