Hlavní obsah
3,1
(37)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přehnali jste to s alkoholem? Nevadí! Bolesti hlavy i žaludku zaplaší skvělá zelňačka. Po maďarsku!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g uzeného masa
  • 1 l vody
  • 250 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 2 ks maďarské klobásy
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 ml zakysané smetany
Článek

01.

Uzené maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a v hlubším hrnci ji začněte na sádle opékat. Přidejte kousky klobásy, maso, nakrájené zelí a vše krátce prohřejte.

02.

Zalijte vodou či vývarem, dochuťte solí, pepřem, paprikou a nechte prohřát. Po deseti minutách jen polévku zjemněte zakysanou smetanou a můžete podávat.

Kysané zelí je velmi zdravé, proto kromě zelňačky určitě vyzkoušejte i pikantní zelníky ze špaldové mouky.

Související témata:

Načítám