Článek
Postup
01.
Umyté brambory uvařte ve slupce, oloupejte a ještě horké nakrájejte na tenké plátky. Přidejte velmi jemně nakrájenou cibuli a promíchejte se zálivkou.
02.
Na zálivku zahřejte vývar a smíchejte ho se všemi ostatními ingrediencemi. Ještě teplý nálev nalijte na brambory s cibulí a nechte zchladnout. Zálivku se nebojte výrazně ochutit, brambory vstřebají velké množství chutí.
03.
Do salátu vmíchejte olej. Nakonec opláchněte a osušte bylinky, nasekejte je najemno a přidejte k bramborám. Z medvědího česneku lze připravit i rychlé pesto.
04.
Podávejte s vařeným vajíčkem a sedmikráskami jako lehkou večeři. Salát se hodí ale i jako netradiční příloha k smaženému řízku.
Tip
Poměr octa a cukru si dolaďte podle chuti. Jestli máte rádi říznější jídlo, můžete přidat i lžičku dijonské hořčice.
Sedmikrásek se vůbec nebojte a klidně si je dejte, jsou zdravé. Přečtěte si, jaké květiny můžete opravdu sníst. A takhle bezvadně a luxusně v kuchyni využijete sléz a měsíček.