Článek
Postup
01.
Brokolici, mrkev, květák a celer uvaříme doměkka, necháme vychladnout a najemno rozsekáme.
02.
Z polohrubé mouky, kypřicího prášku, nastrouhaného tvrdého sýru, žloutků a sněhu z bílků (vejce si rozdělíme a upravíme předem) si připravíme řidší těsto a ochutíme jej solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem.
03.
Hotové těsto smícháme s připravenou zeleninou a nalijeme do zapékací mísy, vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme v troubě při 160 °C asi 40 minut.
04.
Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a nivou a dochutíme solí a pepřem. Jakmile jsou dip i nákyp hotovi, můžeme podávat.
Jste spíše na sladké? Upečte se rýžový nákyp s nadýchanou čepicí.