Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Přinášíme vám opravdovou dietní lahůdku – domácí oběd do krabičky. Snažíte se získat štíhlejší linii? Tak si navařte den předem a pochutnejte si na méně kaloriích se zeleninovým kotlíkem.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks kořenové petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g brambor
  • 1 špetka čerstvého tymiánu
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 50 g uzeného tempehu
  • 70 g žampionů
  • 30 g růžičkové kapusty
  • 30 g pórku
  • 100 g kysaného zelí
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Na oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli, posekaný česnek, kostičky brambor s kmínem, tymiánem a solí. Přidejte pokrájené žampiony, vše zalijte vodou, přidejte kolečka mrkve a petržele a vše duste pod pokličkou asi 10 minut.

02.

Poté přidejte do „kotlíku“ pokrájený tempeh, kapustičky a pórek na nudličky. Duste ještě několik minut do změknutí zeleniny. Dochuťte solí, tymiánem a podávejte s miskou kysaného zelí.

Pochutnat si můžete i bez masa, co říkáte?

Související témata:

Načítám