Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co uvařit, aby to bylo levné, a přitom chutné? Naservírujte rodině zeleninové placičky s česnekovou zakysankou. Jedna porce vás vyjde zhruba na 20 korun!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukety
  • 1 ks červené cibule
  • 4 ks mrkve
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 ks citronu
  • 1 dl oleje
K podávání
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
Článek

Postup

01.

Mrkev oškrábejte a spolu s omytou cuketou nastrouhejte nahrubo. V utěrce vyždímejte šťávu, kterou začnou pouštět. Dejte do mísy a doplňte nahrubo nakrájenou červenou cibuli. Přidejte žloutky, sůl, pepř, lístky tymiánu a šťávu z citronu.

02.

Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh, který zlehka vmíchejte do zeleninového základu. Rozpalte olej v pánvi, lžící sázejte placičky do pánve a smažte je dozlatova z obou stran. Podávejte se zakysanou ochucenou prolisovaným česnekem.

Placičky plné vitamínů můžete připravit i z mrkve a cizrny.

Související témata:

Načítám