Hlavní obsah
3,1
(60)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

V létě snad neexistuje lepší dezert než dobře vychlazený meloun. Co ale, když máte chuť na něco rafinovanějšího? Zkuste závitky!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Závitky
  • 1/4 ks cukrového melounu
  • 3 ks mrkve
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 16 plátků rýžového papíru
Dip
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plátek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/4 ks limetky
Článek

Postup

01.

Meloun oloupejte a nakrájejte na asi 8 cm dlouhé proužky, mrkev nastrouhejte najemno a zelí nakrouhejte.

02.

Do mísy nalejte teplou vodu, papír v ní nechte chvilku změknout, a když jde snadno ohýbat, přendejte ho na podložku. Do spodní třetiny pak poskládejte lístky bazalky, proužky melounu, mrkev a zelí a zabalte. Závitky můžete ještě překrojit napůl.

03.

Arašídové máslo, prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor přelejte asi půl hrnkem vařící vody, rozmíchejte a dochuťte sójovkou a limetovou šťávou. Podávejte spolu se závitky.

Pochutnali jste si a teď by to chtělo něčím zapít? Připravte si melounové mojito.

Související témata:

Načítám