Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte, překrojte na poloviny a nakrájejte spolu s česnekem na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostky. Cuketu a dýni nakrájejte i se slupkou na kousky. I když je dýně tvrdá, tepelným zpracováním velmi rychle změkne včetně slupky.
02.
Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte kari a důkladně promíchejte. Přidejte brambory, sůl, tobolky kardamomu, podlejte trochou vody a duste asi 15 minut.
03.
Pak dejte do hrnce cuketu společně s dýní a dál duste, dokud není vše měkké. V případě potřeby ještě podlejte vodou. Hotový pokrm nakonec ještě podle potřeby osolte a posypte čerstvým koriandrem.
Tip: Hotový pokrm můžete ještě posypat praženými lískovými oříšky.
Ani u lilkového kari není třeba špinit víc než jeden hrnec.