Článek
Postup
01.
Očištěnou zeleninu nakrájejte na velmi tenké plátky. Pokud nemáte mandolínu či speciální kráječ, postačí i obyčejná škrabka. Tenké plátky rozprostřete, bohatě osolte a nechte „vypotit“.
02.
Po 15 minutách zeleninové plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Zeleninovou směs jemně postříkejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15–20 minut.
03.
Chipsy podávejte se zakysanou smetanou promíchanou s citronovou šťávou a trochou soli.
Tip: Na tento recept se vám bude hodit olivový olej ve spreji. K chipsům se výborně hodí i dip dochucený česnekem či bylinkami nebo zkuste do smetany přimíchat lžičku celého modrého máku pro ozvláštnění chuti.
Jestli večer u filmu rádi něco zobete, zkuste ještě křupavou kořeněnou cizrnou nebo syté cibulovo-semínkové krekry.