Hlavní obsah
3,3
(21)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nesnášíte představu, že uvaření večeře znamená hromadu špinavého nádobí? Všechny ty kastroly, rendlíky, pánve a pekáče. A co takhle recept z jediného hrnce? Máme pro vás recept na výbornou zeleninovou polévku s cizrnou.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 400 g sterilované cizrny
  • 100 g fazolových lusků
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks pita chlebů
Článek

Postup

01.

V hrnci zahřejte trochu olivového oleje a zvolna na něm opékejte nakrájený řapíkatý celer s cibulí.

02.

Po chvíli přihoďte dva stroužky nadrobno nasekaného česneku a ještě chvilku restujte. Zasypte nadrceným římským kmínem a ještě minutu za stálého míchání opékejte.

03.

Přilejte zeleninový vývar, plechovku krájených rajčat, opláchnutou cizrnu (pokud používáte plechovku)osolte a opepřete. Lze použít černý i růžový pepř, který si můžete nadrtit v hmoždíři. Osm minut zvolna vařte, poté přidejte fazolky a šťávu z půlky citronu.

04.

Před podáváním dochuťte trochou kůry, solí a nasekaným koriandrem. Podávejte s nasucho opečeným pita chlebem, který si v polévce namáčejte.

Cizrnu můžete připravit třeba i na paprice.

Související témata:

Načítám