Článek
Postup
01.
V hrnci zahřejte trochu olivového oleje a zvolna na něm opékejte nakrájený řapíkatý celer s cibulí.
02.
Po chvíli přihoďte dva stroužky nadrobno nasekaného česneku a ještě chvilku restujte. Zasypte nadrceným římským kmínem a ještě minutu za stálého míchání opékejte.
03.
Přilejte zeleninový vývar, plechovku krájených rajčat, opláchnutou cizrnu (pokud používáte plechovku)osolte a opepřete. Lze použít černý i růžový pepř, který si můžete nadrtit v hmoždíři. Osm minut zvolna vařte, poté přidejte fazolky a šťávu z půlky citronu.
04.
Před podáváním dochuťte trochou kůry, solí a nasekaným koriandrem. Podávejte s nasucho opečeným pita chlebem, který si v polévce namáčejte.
Cizrnu můžete připravit třeba i na paprice.