Článek
Postup
01.
02.
Česnek nasekejte najemno a přidejte do hrnce spolu s protlakem a asi minutu míchejte na středním ohni. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou.
03.
Cuketu nakrájejte na menší kostičky a přidejte do polévky. Vložte i bobkový list, tymián a pokrájené rajče (můžete ho předem oloupat). Polévku osolte a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne, bude to trvat asi pět minut.
Tip: Jak oloupat rajče? Nařízněte ho na „špičce“ do kříže a na 1–2 minuty ponořte do vroucí vody. Vyndejte a nechte trochu zchladnout. Slupka pak půjde dolů skoro sama.
04.
Nakonec přidejte uvařené těstoviny a cizrnu. Polévku odstavte a vmíchejte do ní nadrobno pokrájenou petrželku a bazalku a podle chuti ještě dosolte a opepřete.
05.
Na talíři posypejte najemno nastrouhaným parmezánem. (Pro vegany tento krok vynechejte.)
Máte rádi italskou kuchyni? Pak vám bude chutnat nadýchaná focaccia s rozmarýnem, telecí řízky saltimbocca anebo šťavnatá sekaná se sýrem polpettone.