Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte omáčku – papriku, mrkev a cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s plátky česneku orestujte na olivovém oleji.
02.
Přidejte loupaná rajčata, sůl, pepř, provensálské koření a 20 minut povařte.
03.
Poté omáčku spolu s pořádnou hrstí čerstvé bazalky rozmixujte dohladka a nalejte do zapékací formy.
04.
Další bazalku nasekejte najemno a v hrníčku smíchejte s několika lžícemi oleje.

V ratatouille nesmí chybět bylinkyFoto: Eva Malúšová
05.
Lilek, cuketu a čerstvá rajčata nakrájejte na tenké plátky a střídavě pokládejte do formy na připravenou omáčku.
06.
Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým olejem.
07.
Přikryjte alobalem nebo pečicím papírem, aby se zelenina nespálila, a pečte asi 40 minut při 200 °C. Podávejte s nastrouhaným parmezánem.

Na zeleninu patří marinádaFoto: Eva Malúšová

Kristína u nás chystala své ratatouille již v roce 2016. A již tehdy bylo jasné, že o téhle slečně uslyšímeFoto: Eva Malúšová
Tak co, pustíte se do ratatouille?