Hlavní obsah
3,0
(68)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jednou z první skutečné jarní zeleniny je kromě ředkviček i hrášek a špenát. Sladký mladý hrášek a křehké listy špenátu přímo vybízejí k uvaření něčeho dobrého: a tyhle karbanátky se navíc hodí i na rozpálený gril!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 hrnku čerstvého hrášku
  • 80 g listového špenátu
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Hrášek a špenát spařte na troše olivového oleje. Pak oboje nasekejte najemno, pomůže vám v tom sekáček. Přidejte jemně nasekané bylinky, vejce, trochu strouhanky, sůl a pepř. Vše promíchejte, až vznikne pohromadě držící těsto.

Náš tip: Dochuťte karbanátky stroužkem česneku nebo špetkou muškátového květu.

02.

Z těsta v dlaních vytvarujte karbanátky velikosti dlaně. V pánvi rozehřejte olej a z obou stran na středním plameni karbanátky osmahněte dozlatova. V případě přípravy na grilu karbanátky potřete olejem, a pak je teprve pokládejte na rošt. Za 3–4 minuty z každé strany je máte perfektní.

03.

Hotové karbanátky podávejte s vařenými bramborami nebo je použijte jako my do burgerů: navrstvěte je do housky s plátkem rajčete, majonézou, bazalkovým pestem a třeba i kouskem měkkého avokáda.

Jaké bezmasé karbanátky děláváte vy? Můžete zkusit třeba i řepové

Načítám