Článek
Postup
01.
Hrášek a špenát spařte na troše olivového oleje. Pak oboje nasekejte najemno, pomůže vám v tom sekáček. Přidejte jemně nasekané bylinky, vejce, trochu strouhanky, sůl a pepř. Vše promíchejte, až vznikne pohromadě držící těsto.
Náš tip: Dochuťte karbanátky stroužkem česneku nebo špetkou muškátového květu.
02.
Z těsta v dlaních vytvarujte karbanátky velikosti dlaně. V pánvi rozehřejte olej a z obou stran na středním plameni karbanátky osmahněte dozlatova. V případě přípravy na grilu karbanátky potřete olejem, a pak je teprve pokládejte na rošt. Za 3–4 minuty z každé strany je máte perfektní.
03.
Hotové karbanátky podávejte s vařenými bramborami nebo je použijte jako my do burgerů: navrstvěte je do housky s plátkem rajčete, majonézou, bazalkovým pestem a třeba i kouskem měkkého avokáda.
Jaké bezmasé karbanátky děláváte vy? Můžete zkusit třeba i řepové.