Hlavní obsah
3,3
(605)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Oblíbenou ovesnou kaši k snídani zná každý, ale co takhle vyzkoušet její pečenou variantu a vytvořit zdravý koláč na plech? Ovesné vločky, ořechové máslo a kvalitní čokoláda, to je kombinace přímo božská. A nejen snídaňová, co myslíte?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 24 × 24 cm
Těsto
  • 160 g ovesných vloček
  • 190 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 ks vejce
  • 150 ml mléka
  • 80 g mandlového másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 špetka soli
Na ozdobu
  • 1/4 tabulky bílé čokolády
  • 1/4 tabulky hořké čokolády
  • 1/4 tabulky mléčné čokolády
  • 1 hrst ořechů
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si necháte předehřát troubu na 180°C.

02.

Nejprve smíchejte vločky, špaldovou mouku, cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Poté přidejte ke směsi vejce, mléko a mandlové máslo. Můžete použít i arašídové nebo lískooříškové. Směs promíchejte.

03.

Hotovou směs na těsto vlijte do formy s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě (180°C) 30 minut.

04.

Po vyndání z trouby ještě teplý ovesný koláč ozdobte kostičkami čokolády a ořechy. Nechejte vychladnout a servírujte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Ovesné vločky i kvalitní čokoláda jsou zdraví prospěšnéFoto: Viktorie Hrazdílková

Ovesné vločky jsou zdraví velmi prospěšné a měli bychom je často řadit do našeho jídelníčku. Snižují hladinu cholesterolu v krvi, jsou bohaté na vlákninu, která má sytící schopnost a také snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Co se stane, když budete jíst vločky denně?

Vyzkoušejte i další zdravé recepty s ovesnými vločkami, třeba ovesnou kaši s karobem nebo ovesné sušenky s jablkem.

Načítám