Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si necháte předehřát troubu na 180°C.
02.
Nejprve smíchejte vločky, špaldovou mouku, cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Poté přidejte ke směsi vejce, mléko a mandlové máslo. Můžete použít i arašídové nebo lískooříškové. Směs promíchejte.
03.
Hotovou směs na těsto vlijte do formy s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě (180°C) 30 minut.
04.
Po vyndání z trouby ještě teplý ovesný koláč ozdobte kostičkami čokolády a ořechy. Nechejte vychladnout a servírujte.
Ovesné vločky jsou zdraví velmi prospěšné a měli bychom je často řadit do našeho jídelníčku. Snižují hladinu cholesterolu v krvi, jsou bohaté na vlákninu, která má sytící schopnost a také snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Co se stane, když budete jíst vločky denně?
Vyzkoušejte i další zdravé recepty s ovesnými vločkami, třeba ovesnou kaši s karobem nebo ovesné sušenky s jablkem.