Článek
Postup
01.
Propláchnutou cizrnu nechte pořádně proschnout nebo osušte papírovou utěrkou (díky tomu bude hezky křupavá), smíchejte s olejem, solí a kořením a při 200 °C pečte asi 20 minut dokřupava. Během pečení jednou zamíchejte nebo plechem zatřeste. Pečená cizrna se hodí i jako zdravé zobání na večer.
02.
Sezamovou pastu Tahini prošlehejte dohladka s citronovou šťávou, špetkou soli a trochou vody na hustou zálivku. Tahini koupíte ve zdravých výživách, orientálních potravinách a větších supermarketech, ale pokud ji neseženete, klidně dejte jen trochu olivového oleje.
03.
Do krabiček rozdělte rukolu, nahrubo nastrouhanou mrkev, nasekané olivy a rajčata, cizrnu a dresink. Pokud chcete, aby zelenina zůstala křupavá, vezměte si zálivku v oddělené lahvičce.
Tip
Jestli máte raději tepelně upravenou zeleninu, spolu s cizrnou rovnou upečte proužky mrkve, cukety nebo papriky. Dobrá je také dýně a červená cibule, ty ale potřebují o trochu více času. Pro sytější verzi pak k salátu přidejte i jedno vařené vajíčko.
Vaříte si někdy oběd na druhý den, nebo si raději někam zajdete?