Článek
Postup
01.
Dva plátky celozrnného chleba (nejlépe domácího semínkového bez mouky) potřete dijonskou hořčicí, druhé dva kvalitním rostlinným margarínem.
02.
Chleby obložte dobrou krůtí šunkou , ne příliš tučným sýrem, plátky jablka pro osvěžení a hrstí rukoly, špenátu nebo bazalky. Pořádně přitiskněte a zabalte, aby se vám po cestě sendvič nerozpadl.
Tip
Při výběru margarínu dávejte pozor na ty levné, často čistě palmojádrové – raději si připlaťte za tuk z lepších surovin a s větším poměrem nenasycených mastných kyselin (např. Flora Gold obsahuje směs slunečnicového, lněného a řepkového oleje, takže i poměrně slušné množství zdraví prospěšnějších omega 3 & 6 polynenasycených mastných kyselin).
Nosíte si s sebou do práce obědy, nebo se chcete rozhodnout až v době oběda, co si dáte?