Článek
Postup
01.
Červenou čočku zalijte vodou (1 : 1) a uvařte se špetkou soli na hustou kaši. Podle potřeby podlévejte během vaření vodou.
02.
Kaši nechte trochu zchladnout, přidejte kari koření, tahini a promíchejte
03.
Ze směsi utvořte 4 placky o průměru asi 5 centimetrů. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C. Pečte asi půl hodiny.
04.
Hlívu nakrájejte na drobné kousky a opečte na lžíci oleje dozlatova. Lehce osolte.
05.
Polníček promíchejte s pár kapkami oleje a špetkou soli. V misce prošlehejte tofunézu s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře a najemno pokrájeným koprem.
06.
Na talíř naservírujte polníček, posypejte opečenou hlívou a plátky ředkviček. Položte na salát karbanátky a přelijte dresinkem.
A jak odlehčujete váš jídelníček vy?