Hlavní obsah
3,6
(55)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Časté pojídání masa zatěžuje trávicí soustavu, říkají odborníci. Na čem si tedy pochutnat, když si chcete odlehčit jídelníček? Zkuste veganské karbanátky z čočky se svěžím salátem z hlívy ústřičné.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Karbanátky
  • 70 g červené čočky
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce pasty tahini
Salát
  • 140 g hlívy ústřičné
  • 1 hrst polníčku
  • 6 ks ředkviček
  • 1/2 lžičky soli
  • 1,5 lžíce řepkového oleje
Dresink
  • 1 vrchovatá lžíce tofunézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Červenou čočku zalijte vodou (1 : 1) a uvařte se špetkou soli na hustou kaši. Podle potřeby podlévejte během vaření vodou.

02.

Kaši nechte trochu zchladnout, přidejte kari koření, tahini a promíchejte

03.

Ze směsi utvořte 4 placky o průměru asi 5 centimetrů. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C. Pečte asi půl hodiny.

04.

Hlívu nakrájejte na drobné kousky a opečte na lžíci oleje dozlatova. Lehce osolte.

05.

Polníček promíchejte s pár kapkami oleje a špetkou soli. V misce prošlehejte tofunézu s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře a najemno pokrájeným koprem.

06.

Na talíř naservírujte polníček, posypejte opečenou hlívou a plátky ředkviček. Položte na salát karbanátky a přelijte dresinkem.

A jak odlehčujete váš jídelníček vy?

Načítám