Článek
Postup
01.
Připravte si silný kořeněný nálev z rooibosu. Jak na něj? Do čajového sítka vsypte dvě lžíce, přidejte dva hřebíčky, rozlámanou tyčinku skořice a zlehka podrcený kardamom. Svařte půl litru vody, ponořte směs do ní, velmi krátce nechte přejít varem, odstavte a nechte chvíli louhovat. Z vlažného nálevu pak odstraňte sítko a oslaďte podle chuti medem.
02.
Ve velké sklenici, ke které máte vršek, promíchejte ovesné vločky a chia semínka. Sklenicí potřeste tak, aby se vytvořil vodorovný povrch, ten tvoří pomyslnou čtvrtinu konečného objemu. Udělejte si značku a dolijte ochucený čaj tak, aby sahal další tři díly nad směs. Sklenici uzavřete, pořádně protřepejte a rozdělte do připravených hrníčků. Nechte nabobtnat minimálně tři hodiny, ale klidně i přes noc v lednici.
03.
Oloupejte jablka a nakrájejte je na kostičky. Dejte je do malého kastrůlku, zakápněte citronovou šťávou, přidejte máslo, cukr a skořici a za občasného míchání zahřívejte, až se máslo rozpustí, cukr částečně zkaramelizuje a jablka změknou a obalí se hustou omáčkou.
04.
Na každý připravený „pudink“ přidejte pořádnou lžíci hustého jogurtu a část karamelizovaných jablek a podávejte.
Náš tip: Nenahrazujte rooibos černým čajem – znásobí povzbuzující účinky chia semínek. Naopak zkuste nahradit běžnou čínskou skořici skořicí cejlonskou. Nejenom, že je nesrovnatelně chutnější, ale je i zdravější.
Vaříte si doma pudink? Můžete ho dát i do bábovky. Vyzkoušejte tuhle jemnou bábovku plněnou pudinkem.