Hlavní obsah
3,0
(83)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Kakao, hrušky a čerstvý zázvor? Pokud k tomu přidáte ještě trochu skořice, vyjde vám dokonalá chuťová kombinace. Tento vláčný podzimní koláč si zamilujete.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 280 g špaldová mouka
  • 4 ks vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml oleje
  • 150 ml kefíru
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky skořice
  • 4 ks hrušek
  • 1 hrst ořechů
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem do nadýchané světlé pěny. Do směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Umíte správně ušlehat vejce?

02.

Přilijte olej, kefír a vmíchejte najemno nastrouhaný zázvor. Ušlehejte hladké těsto. Pokud je příliš husté, přidejte ještě trochu kefíru. Znáte 3 rychlé způsoby, jak oloupat zázvor?

03.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Hrušky nakrájejte na kostičky nebo na plátky. Vyskládejte je na těsto a navrch nasypejte nahrubo nadrcené vlašské ořechy. Pak vše pokapejte rozpuštěným máslem. 

04.

Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 35 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem karamelové zmrzliny

Související témata:

Načítám