Článek
Postup
01.
Vejce ušlehejte s cukrem do nadýchané světlé pěny. Do směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Umíte správně ušlehat vejce?
02.
Přilijte olej, kefír a vmíchejte najemno nastrouhaný zázvor. Ušlehejte hladké těsto. Pokud je příliš husté, přidejte ještě trochu kefíru. Znáte 3 rychlé způsoby, jak oloupat zázvor?
03.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Hrušky nakrájejte na kostičky nebo na plátky. Vyskládejte je na těsto a navrch nasypejte nahrubo nadrcené vlašské ořechy. Pak vše pokapejte rozpuštěným máslem.
04.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 35 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem karamelové zmrzliny.
Vynikající je také křehký hruškový koláč s mandlovým krémem anebo makovec s hruškami a perníkovým kořením.