Článek
Postup
01.
Banány rozmixujte (já vše dělala přímo v nádobě mixéru). Postupně přidejte vejce, tvaroh, sůl, citronovou šťávu a kůru, skořici a mletý mák s jedlou sodou. Podle chuti doslaďte agávovým nebo datlovým sirupem či sušeným ovocem (skvělé jsou vypeckované datle a rozinky).
02.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vlijte do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy na chlebíček.
03.
Pečte asi 40 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a vyklopte.
04.
Podávejte jen tak nebo s obložením dle chuti: čerstvým sýrem, arašídovým máslem, domácím džemem nebo oblíbeným ovocem.
Tip
Banány vybírejte co nejzralejší, klidně i ty nahnědlé a přezrálé, chlebíček pak bude o to lepší a těsto nebude třeba přislazovat.
Jestli si dáváte záležet na tom, co snídáte, mrkněte i na recepty na dokonalé vafle na 3 způsoby, barevná zdravá smoothie nebo 3 vydatné snídaně, co vás zasytí na celý den!