Článek
Na 2–3 porce budete potřebovat: kebab:360 g mletého krůtího masa, ½ menší cibule, ½ lžičky mletého koriandru, ½ lžičky tlučeného římského kmínu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olej, pilaf:1 hrnek rýže, 1,5 hrnku zeleninového vývaru, 1 menší cibuli, 2 lžíce oleje, 1 lžičku mleté papriky, snítku tymiánu, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce kukuřice, sůl, dip: 100 g hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany, ½ lžičky citronové šťávy, ½ stroužku česneku, sůl
Postup: Krůtí maso promíchejte s najemno pokrájenou cibulí, kořením, prolisovaným česnekem a větší špetkou soli. Navlhčenýma rukama tvořte válečky (bude jich 6) a ty napichujte na špejle. Potřete olejem. Kebaby opékejte na grilovací pánvi anebo v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem na 200 ⁰C po dobu 15 minut.
V hrnci restujte na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte propláchnutou rýži, prolisovaný česnek, papriku, tymián a minutu míchejte. Osolte, zalijte horkým vývarem a přiveďte k varu. Přiklopte a pozvolna duste 7–10 minut. Přidejte zeleninu a nechte dojít.
Jogurt nebo zakysanou smetanu smíchejte s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
Hledáte další recepty s krůtím masem? Zkuste například krůtí roládu anebo další skvělé recepty.
Tak co, už se vám sbíhají sliny?