Hlavní obsah

Lenku (32) trápila malá prsa, teď už si může dovolit nosit výstřihy!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Lenku už od mládí trápilo, že má malá prsa. Několikrát přemýšlela i o plastice, ale čas běžel a odhodlala se k tomu až po letech poté, kdy se jí kvůli kojení prsa ještě zmenšila a v dekoltu nezbylo skoro nic.

Článek

Lenka (32) nikdy neměla velká prsa a vždy ji to trápilo. Pomalu se odhodlávala to nějak řešit, ale zlom nastal až po kojení, kdy jí v dekoltu už nezbylo téměř nic. A s tím už se smířit nechtěla. Přála si cítit se víc žensky, koupit si prádlo, jaké se jí líbí, a mít ze sebe hezký pocit. Proto se rozhodla jít na plastickou operaci a zašla se poradit na místo, o kterém četla mnoho kladných recenzí – na kliniku Medicom Clinic.

Chtěla jsem přirozená prsa

I když se Lenka k zákroku odhodlala, stejně byla v počátku trochu nejistá a potřebovala své rozhodnutí probrat s odborníkem. Proto se objednala na konzultaci s MUDr. Petrem Šukem. A tam se utvrdila v tom, že se rozhodla správně nejen pro zákrok, ale také pro pracoviště a operatéra. S plastickým chirurgem si rozuměli i po lidské stránce a shodli se ve všem – Lenka nechtěla velká ani příliš nápadná prsa, ale přirozený výsledek. A v tom byli s lékařem zajedno.

Výběr správného implantátu je absolutně zásadní. S paní Lenkou jsme se shodli na střední projekci a objemu 275 mililitrů, což k její postavě sedí. Zvolil jsem metodu vložení pod sval, která je pro štíhlé klientky ideální. Metoda zaručuje, že nebude viditelný přechod horního okraje implantátu. Protože měla klientka velmi drobná prsa, bylo ještě třeba snížit podprsní rýhu, do které se skryla jizva,“ vysvětluje zkušený lékař.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Z malých prsou se po kojení stala ještě menší, takže se Lenka rozhodla pro plastickou operaci, která dopadla tak, že je konečně spokojenáFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Lenka nechtěla velká ani nápadná prsa, ale přirozený vzhled – a to se povedloFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Bála jsem se, ale vše bylo v pohodě

Před zákrokem sice byla Lenka trochu nervózní, ale věřila, že všechno dopadne dobře a že její vysněná prsa budou krásná. Uklidňovala ji i atmosféra a přístup personálu kliniky. „Cítila jsem se tam krásně. Jak pan doktor, tak i sestřičky – všichni byli nesmírně milí a ochotní. Samotná rekonvalescence byla rychlá a počáteční bolest šla bez problému zvládnout,“ shrnuje Lenka svou zkušenost.

Otoky, které po operaci prsou zůstávají, začaly přibližně po týdnu opadávat a ustupovaly i bolesti. Každý den byl lepší a lepší. Následovalo šest týdnů klidového režimu. Během této doby nosila Lenka speciální fixační podprsenku pro ženy po této operaci, která zajistí správné hojení a sníží pooperační bolesti.

Výsledek zákroku Lence přinesl přesně to, co si vždy přála: Prsa vypadají jako její vlastní! Mladé mamince se vrátilo i ztracené sebevědomí: „Konečně mohu nosit výstřihy a cítím se žensky.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Lenka se díky plastice prsou může oblékat tak, jak celý život chtělaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Právě mladé maminky jsou často ty, kdo o tomto druhu plastické operace uvažují. „Tvar prsů se po těhotenství a kojení u většiny žen mění ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty je pak dobrým řešením, jak vrátit prsům původní tvar, velikost a plnost dekoltu. Výhodou této operace je možnost úpravy prsů do požadovaného tvaru a velikosti,“ říká MUDr. Petros Christodoulou, emeritní primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Načítám