Hlavní obsah

Lucie: Po kojení tří dětí jí z prsů zbyla jen povislá kůže. Styděla se sama před sebou

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Lucie (30) nikdy nepatřila k ženám, kterým příroda nadělila plný dekolt. A po kojení tří dětí jí z jejích již tak malých prsů zůstala jen prázdná, povislá kůže. Styděla se před sebou i před manželem. Jejím snem se tak stala nová, plná prsa…

Článek

Nedávno médii prolétlo negativní hodnocení dekoltu Veroniky Arichtevy, kterou podpořila řada celebrit. Ne každý je ale se svým tělem spokojený tak jako ona a Lucii povadlá a prázdná prsa skutečně trápila. A proto se rozhodla pro plastickou operaci. Jak to probíhalo a je s výsledkem spokojená?

Výběr implantátů pro přirozený vzhled

Na první konzultaci se Lucie těšila. Sice netušila, co ji čeká, protože kliniku estetické medicíny navštívila poprvé, ale MUDr. Petros Christodoulou ji mile překvapil: „Lékař mi všechno detailně popsal a vysvětlil. O jeho výsledcích jsem dříve četla na internetu. Díky pozitivním referencím mnoha žen jsem věděla, že se svěřuji do rukou skutečnému odborníkovi a šikovnému operatérovi.“

Součástí konzultace byl také výběr vhodné velikosti a typu implantátů. „U Lucie jsme zvolili anatomické implantáty s polyuretanovým povrchem o velikosti 255 mililitrů. Speciální úprava brání budoucímu poklesu prsou, která tak zůstávají krásná po dlouhá léta. S výsledkem jsme oba velmi spokojeni. Plnější dekolt působí žensky a přitom stále přirozeně k drobné postavě klientky,“ popsal operatér.

Co musíte vědět…

Přemýšlíte o plastické operaci? Nikdo nechce skončit s nepovedenou plastikou. Zásadní je proto správně si zvolit kliniku a operatéra. Dbát byste měli na odbornost, reference i zkušenosti klientů. Roli hrají samozřejmě také osobní sympatie.

Povadlá prsa trápí mnoho žen

Tělo po porodu se mění a kojení i výkyvy váhy se na dekoltu často projeví. Mnohdy hraje roli také genetika či věk. Profesor Pavel Brychta, CSc., přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno, má s touto problematikou bohaté zkušenosti: „Augmentace prsou pomocí implantátů je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často povislá a prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Přirozený vzhled byl s ohledem k drobné postavě klíčovýFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Změna je znát na první pohled a Lucie je velmi spokojenáFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Překonala strach z bolesti i komplikací

Lucie se potýká s poruchou srážlivosti krve, což ji trochu znervózňovalo. Lékař však zhodnotil, že její zdravotní stav není překážkou zákroku, a operace proběhla zcela bez komplikací.

A třebaže se Lucie bála bolesti, zároveň se těšila, že si splní svůj sen. Po operaci ji čekala první noc – a ta nebyla úplně jednoduchá. „Po probuzení jsem se cítila mírně zmateně, ale dobře. Byla jsem šťastná. Nikdy na ten den nezapomenu,“ svěřila se. Bez komplikací probíhala i následná rekonvalescence, která trvala okolo šesti týdnů.

Sebevědomí je zpět

Cílem operace byl přirozený vzhled, který by Lucii vrátil pocit ženskosti a spolu s ním i sebevědomí. Povedlo se? „Rozhodně, užívám si, že můžu chodit bez podprsenky a vypadám konečně jako žena. Před manželem ani zrcadlem se už nestydím a těším se na léto v plavkách. Jsem teď šťastnější než kdy jindy,“ řekla. Ženám, které trápí stejný problém, by doporučila, aby se nebály. Je to skvělý pocit cítit se dobře, vypadat dobře a mít krásná prsa.

Jak dlouho trvá rekonvalescence po operaci prsou?

  • Hospitalizace na klinice trvá jeden až dva dny.
  • Pooperační kontroly jsou po jednom a třech týdnech, poté za tři měsíce od operace.
  • Alespoň týden je nutné dodržovat přísný klidový režim.
  • První tři týdny je zakázáno zvedat ruce nad úroveň ramen, nosit těžké věci a přetěžovat se.
  • Čtyři až osm týdnů je doporučeno nosit speciální kompresní podprsenku.
  • Ke sportu se lze vrátit přibližně za dva měsíce od zákroku.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Načítám