Hlavní obsah

Kláru po porodu trápilo větší a povislé břicho. Sebevědomí jí vrátila až liposukce

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Mladé mamince Kláře (28) se v těhotenství stalo to, co řadě jiných žen. Výrazněji přibrala, a i když po porodu začala na obnově své postavy tvrdě pracovat, dřívější figura ne a ne se vrátit. Trápilo ji především větší a povislé bříško, na které nezabíralo žádné cvičení ani dieta. Pomohla až plastická operace, která mladé ženě vrátila sebevědomí a spokojenost.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Těhotenství je pro ženské tělo obrovská zátěž a přináší s sebou mnoho fyzických změn. Nejčastěji po porodu ženy trápí nabraná kila - a přesně to se stalo i mladé mamince Kláře. Těhotenství a porod se nehezky podepsaly především na oblasti břicha a jeho vzhled Kláru trápil čím dál tím víc. Dokud nevyhledala pomoc plastického chirurga.

Diety a cvičení nepomohly

První, co Klára samozřejmě zkoušela, bylo nastolení zdravého životního režimu. Jakmile to šlo, začala cvičit a upravila jídelníček. Přesto se jí dřívější křivky nepodařilo získat zpět, obzvlášť problematickou partií pak bylo bříško. Kláru její vzhled trápil, připadala si nepřitažlivá a začala přemýšlet o liposukci.

Váhání, zda zákrok podstoupit, nebo ne, nakonec paradoxně ukončila její terapeutka. Ta jí totiž vysvětlila, že sebeláska neznamená muset se milovat přesně takoví, jací jsme. Že i aktivně podniknuté kroky k fyzické proměně mohou vést k sebepřijetí a větší životní spokojenosti.

Na klinice poradili i pomohli

A tak Klára zamířila na kliniku Medicom Clinic v Praze, kde se jí ujal plastický chirurg Pavel Popelka. „Pan doktor byl vždy velice příjemný a ohleduplný. Měla jsem pocit, že mě nesoudí a vidí za každou operací životní příběh. I díky němu jsem nebyla ze zákroku vůbec nervózní,“ pochválila přístup operatéra, který navrhl šetrnou laserovou liposukci břicha a boků.

Výhodou tohoto zákroku není jen jeho šetrnost, ale i fakt, že si dokáže poradit hned se dvěma problémy – zeštíhluje problémové partie a vypíná a zpevňuje povolenou kůži. „Paní Kláru po těhotenství trápilo větší převislé břicho. Navrhl jsem proto laserovou liposukci, kterou lze vyřešit oba problémy současně. Během zákroku v celkové anestezii bylo odsáto z břicha a boků celkem 1 000 mililitrů tuku. Působením laserového paprsku jsme docílili viditelného vypnutí kůže pro efektivní výsledek,“ popsal zkušený lékař.

Liposukce není metoda hubnutí

Že je právě tento zákrok opravdu efektivní, a to nejen na oblast břicha, ale i na stehna a boky, potvrdil také plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno Pavel Brychta. „Liposukce je určena ke korekci celkového tvaru této partie těla. Liposukce není metodou redukce váhy nebo zhubnutí, ale slouží ke korekci tělesných disproporcí v uložení tukové tkáně. To znamená, že je velmi vhodná například na úpravu zvýšených depozit tuku na břiše, přičemž je možné dosáhnout plynulé kontury této partie,“ vysvětlil profesor Brychta.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Klářino břicho nebylo po porodu podle jejích představ (vlevo), po liposukci už ano (vpravo)Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Obzvlášť z profilu je rozdíl před zákrokem a po něm vidět velmi zřetelněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Kratší rekonvalescence

K výhodám laserové liposukce patří také snazší a rychlejší rekonvalescence – třeba nošení pooperačního stahovacího prádla se zkracuje téměř na polovinu. A že samotný zákrok i doba po něm není nic, co by se nedalo zvládnout, potvrzuje i sama Klára. A pochvaluje si také prostředí kliniky: „Cítila jsem se tady skvěle, doslova jako na dovolené. Krásné prostředí, kde bych zůstala klidně déle.“

Nejvíc se samozřejmě těšila na okamžik, kdy sundá stahovací prádlo a podívá se na konečný výsledek. A ten ji více než nadchl! Konečně se začala cítit dobře ve svém těle. Ulevilo se jí i po psychické stránce a také její okolí si všimlo, že je mnohem spokojenější, zdravě sebevědomá a plná energie a elánu. A co by Klára poradila ženám, které mají podobné trápení? „Ať se nebojí, věnují si čas, lásku a péči. Život se jim změní od základů.“

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Těhotenství se na těle žen vždy více či méně podepíše. Často hodně trpí také ňadra. Prázdná a povislá prsa po kojení? Mladé mamince vrátila krásný dekolt plastická operace

Načítám