Hlavní obsah

Hana (29): Mít po porodu znovu ploché břicho je splněný sen!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Hana (29) je matka dvou malých dětí a obě těhotenství i porody císařským řezem se logicky podepsaly na její postavě – zůstalo jí převislé břicho. Ji to ale velmi trápilo a nehodlala se s tím smířit. Mít zpátky to původní, ploché, vypadalo jako nedostižný sen. Ovšem až do chvíle, než se rozhodla obrátit se o pomoc na plastického chirurga.

Článek

Hana má dvě děti. Převislé břicho začala řešit už po prvním těhotenství, při kterém přibrala 40 kilo, porod byl císařským řezem. Ačkoli držela různé diety, nehubla a postava nevypadala o moc lépe. Pak přišlo druhé těhotenství a druhý císařský řez. Rozhodla se s tím něco zásadního udělat.

Zdravý životní styl zabral, ale zůstala povislá kůže

„Řekla jsem si, že pokud něco neudělám teď, možná už nikdy nezískám šanci cítit se ve svém vlastním těle hezky,“ vypráví o začátku své cesty k plochému bříšku. A odhodlání se jí rozhodně upřít nedá - pustila se do toho se vší vervou – začala jíst zdravě a snažila se nastavit si to správně také v hlavě.

Úsilí a disciplína jí pomohly postupně shodit mnoho nabraných kilogramů. I přes veškerou snahu jí ale povislá kůže na břiše zůstala, a přestože ji nijak neomezovala, vadila jí esteticky. Jako každá žena se chtěla líbit svému manželovi, a především sama sobě. Rozhodla se proto podstoupit plastickou operaci ve společnosti Medicom Clinic. Abdominoplastika představovala další životní motivaci a další krok na cestě k vysněné postavě.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

I když Hana hodně zhubla, na povislé břicho nic nezabíralo - až zákrok plastického chirurgaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Ploché břicho byl sen, který se jí díky abdominoplastice splnilFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Operace dopadla skvěle

„Vůbec jsem se nebála, naopak jsem se na zákrok moc těšila. V Medicom Clinic v Brně se mi věnovali opravdu královsky,“ popsala své zkušenosti z kliniky, kde se už dopředu dozvěděla všechno o tom, jak bude zákrok i rekonvalescence probíhat a jaký by měl být výsledek operace.

Kromě odstranění povislé kůže chirurg během zákroku současně odstranil také rozestup břišních svalů neboli diastázu, která trápí mnoho maminek po porodu. „U paní Hany byla provedena kompletní abdominoplastika s odstraněním poměrně velkých kožních a tukových převisů. Bylo provedeno i chirurgické odstranění diastázy přímých břišních svalů a současně jejich zpevnění. Operace i rekonvalescence probíhaly velmi dobře, bez komplikací, a vedly ke krásnému, přirozenému výsledku,“ popsal plastický chirurg Petr Pachman.

S jeho hodnocením souhlasí i Hana a z výsledku je nadšená! „Mít zase ploché břicho, jako před těhotenstvím, je pro mě splněným snem. Tahle cesta mě naučila, jak důležité je věřit v sebe sama a nikdy se nevzdávat.“

Abdominoplastika po těhotenství

Abdominoplastika bývá indikována u žen, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny. Druhou skupinou klientek jsou ty, které trpěly v minulosti výraznou nadváhou. „U těchto žen je ale nutné, aby před výkonem výrazně zhubly, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze.

Smyslem abdominoplastiky tedy v první řadě není odstranění nadbytečné kůže a podkožního tuku, ale zpětné sešití podélných břišních svalů k sobě. Často bývá nutný posun pupku směrem nahoru. Většinou, zejména ve spojení s liposukcí, je efekt abdominoplastiky velmi výrazný,“ vysvětluje profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Načítám