Hlavní obsah

Oběti povodní stále potřebují pomoc. České hvězdy odehrály benefiční koncert a apelují: Pomáhejte!

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Povodně, které se v září prohnaly Českou republikou, zasáhly tisíce lidí. I když bezprostřední ohrožení na životě již nikomu nehrozí, postižení stále potřebují vaši pomoc. Nemají kde bydlet, spát, kvůli přestavbám nemohou chodit do práce a vydělávat peníze… Na to se snaží upozornit i čeští influenceři a zpěváci.

Článek

Ačkoli ke generaci Z mají mnozí výhrady a stěžují si na jejich neomalenost a svéhlavost, v posledních dnech mladí lidé ukázali, že když je potřeba, dokážou se semknout a pomoci dobré věci.

Koncertem pomoc nekončí

V říjnu odehráli zpěváci a influenceři benefiční koncert s názvem Na vlně pomoci, jehož cílem bylo podpořit oběti ničivých zářijových povodní. Akce měla zároveň obnovit vlnu solidarity, která začala slábnout. S přicházející zimou je ale potřeba víc než kdykoli jindy.

Koncert byl zaměřen především na mladé lidi, kteří ukázali, že mají vůli i sílu pomáhat, a to především prostřednictvím sociálních sítí. Do tohoto projektu se na svých sociálních sítích připojili i Čestmír Strakatý, Karel Kovář alias Kovy nebo Martin Carev. Diváci mohli během přenosu přispívat do sbírky s názvem #zlasky.

Kdo se zapojil?

Na koncertě vystoupily hvězdy mladé české hudební scény, jako jsou Sharlota, Renne Dang, Dominika Hašková s We Are Domi, Andrea Kalousová, Milan Peroutka, Marsell Bendig s Lucií Bikárovou nebo Štěpán Hebík alias 7krát3. Vzkazem celou iniciativu podpořila i světoznámá americká hvězda LP. Té se události v České republice dotkly i proto, že od května loňského roku randí s českou modelkou, moderátorkou a Miss ČR 2018 Ivetou Maurerovou.

Dojemný vzkaz ze zahraničí

Zpěvačka a skladatelka LP (vlastním jménem Laura Pergolizzi), jež má na kontě hity pro takové hvězdy, jako je Christina Aguilera nebo Rihanna, ze zahraničí poslala s přítelkyní alespoň vzkaz. „Je nám velice líto, že se tak krásné události nemůžeme zúčastnit osobně. Ale doufáme, že prostřednictvím tohoto videa můžete cítit naši lásku, sílu a podporu pro český lid. Byly jsme velmi smutné, když jsme se dozvěděly o nedávných událostech při záplavách, které zanechaly tolik lidí bez domova, práce a vzpomínek. Doufáme, že prostřednictvím této sbírky se všichni spojíme a pomůžeme těmto lidem z temných časů do světlejších,“ vzkázala LP a připojila výzvu: „Proto prosím přispějte do sbírky, udělejte, co můžete, a pomozte tak těm, kteří to potřebují. Děkuji vám!“

Jak se do pomoci zapojit

Pokud ani vám není lhostejný osud lidí, kteří byli ničivou katastrofou zasaženi, přispět můžete i vy. Sbírka stále běží. Do dnešního dne se vybralo téměř 20 milionů korun. Více než polovinu do sbírky vložila společnost Kofola, která sama čelila následkům povodně ve svých závodech v Krnově, Hanušovicích a Litovli. Zhlédnout záznam benefičního koncertu i přispět na sbírku #zlasky můžete i nadále na stránce www.navlnepomoci.cz.

Načítám