Hlavní obsah

Zoufalé manželky po dvaceti letech. Herečky se téměř nezměnily, žádná ale stín seriálu nepřekročila

Foto: Jeff Kravitz , Gettyimages.com

Foto: Jeff Kravitz , Gettyimages.com

Vtipný, drzý, šokující a místy i dojemný – takový byl seriál Zoufalé manželky, ze kterého se stal celosvětový fenomén. Po dvou desetiletích od jeho premiéry se pojďte znovu projít fiktivní ulicí Wisteria Lane a připomeňte si herečky, z nichž tento seriál udělal hvězdy. Jedna z nich měla dokonce potyčky se zákonem!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zatímco pro některé z hereček znamenal seriál Zoufalé manželky rozjezd kariéry, jiné jen navázaly na úspěch, který již v předešlých letech sklidily. Ať tak či onak, právě tento legendární seriál, jehož první epizoda byla odvysílána v říjnu roku 2004, z nich udělal hvězdy. Z této slávy čerpají všechny dodnes, i když od premiéry uběhlo už víc než dvacet let. Jak moc se herečky změnily a co nyní dělají?

Teri Hatcher

Pamětníci si budou jistě pamatovat Teri Hatcher (má mimochodem po matce z části český původ) v seriálu Superman, kde hrála novinářku a přítelkyni hlavního hrdiny. Role Susan Mayer v Zoufalých manželkách ji ale katapultovala mezi hvězdy, v roce 2005 za ni dokonce získala  Zlatý glóbus. Už od počátku věděla, že právě role v Zoufalých manželkách je jí souzená. „Byl to jeden z nejlepších konkurzů v mé kariéře. Takový, kdy odejdete, sjedete výtahem dolů na parkoviště a pomyslíte si: ‚No, to už nemohlo dopadnout lépe‘,“ řekla v roce 2012. 

Teri stále natáčí, dabuje a jak lze soudit z jejího instagramového účtu, plně si užívá single života. Na slávu z dob Zoufalých manželek navázali seriáloví manželé Teri Hatcher a hezoun James Denton, když spolu natočili seriál Fantasy Island. Ten ale u nás není bohužel k vidění.

Eva Longoria

Před pár měsíci Eva Longoria pro magazín The Observer řekla, že ji těší, že i po dvaceti letech lidé seriál Zoufalé manželky stále objevují. „Není se čemu divit, tematicky je nadčasový!“ I pro ni je to srdeční záležitost, protože i když se už mnohokrát předtím snažila před kamerou prosadit, až díky seriálu z roku 2004 se jí to podařilo. O dva roky později byla za svou roli Gabrielle Sollis nominována na Zlatý glóbus. Od konce natáčení ale jako by se po Evě slehla zem. Nenatočila nic převratného a pozornost získává hlavně na instagramu, kde sdílí tipy na cvičení i radosti se svým synem Santiagem. Kromě toho je i nejlepší kamarádka s Victorií Beckham, což jí na slávě rozhodně neubírá.

Na seriál Zoufalé manželky u příležitosti jeho výročí zavzpomínala dojemně:

Felicity Huffman

Asi nejslavnější ze „Zoufalek“ při začátku natáčení byla herečka Felicity Huffman alias Lynette Scavo. Na kontě již měla nominaci na Zlatý glóbus za výkon v seriálu Studio sport a do seriálu vstupovala jako velká hvězda. I ona prozradila, jak se k roli dostala: „Tak trochu jsem se topila v mateřství podobně jako Lynette, takže bych měla vlastně poděkovat svým dětem.“ Následovala nominace na Oscara za film Transamerika.

Jistě by ve své krasojízdě pokračovala, nebýt skandálu, který se odehrál v roce 2019. Byla odsouzena za podvod – zaplatila 15 tisíc dolarů (cca 350 tisíc korun) osobě, která se při přijímacích zkouškách na vysokou vydávala za její dceru. Vinu přiznala a byla odsouzena ke 14 dnům ve vězení a zaplacení pokuty. Tento přečin její popularitu i reputaci poznamenal a na svou tvrdě získanou slávu se od té doby snaží Felicity jen marně navázat.

Marcia Cross

Ani Marcia Cross nebyla před kamerou při natáčení seriálu Zoufalé manželky žádný nováček. Už předtím excelovala v seriálu Merlose Place. Až za svůj výkon zoufalé manželky Bree Van de Kamp si vysloužila tři roky po sobě nominaci na Zlatý glóbus. Její kariéru však zkomplikovaly zdravotní problémy – lékaři jí diagnostikovali rakovinu konečníku. Po ozařování a chemoterapii se snaží o osvětu. „Vím, že existují lidé, kteří se za to stydí. Máte rakovinu, nemusíte se za ni ještě stydět jenom proto, že se usadila ve vašem konečníku. Myslím to vážně, už tak je toho na vás dost,“ řekla v rozhovoru pro CBS This Morning a dodala: „Nepodceňujte prevenci!“

Nicollette Sheridan

Trochu neslavně skončila herečka Nicollette Sheridan alias realitní makléřka Eddie Britt, která se rozhodla po pěti řadách seriál opustit kvůli autorovi scénáře Marcu Cherrymu, jenž byl vůči ní agresivní. Aby se jí pomstil za to, že násilí nahlásila, nechal její postavu zemřít. Pokoušela se prosadit v novém zpracování seriálu Dynastie, ale na svou slávu už nenavázala. Navždy zůstane jen jednou ze „Zoufalek“.

  • Poslední klapka seriálu Zoufalé manželky padla v roce 2012, po osmi sériích. Ke zhlédnutí je tento seriál například na platformě HBO, tak směle do toho, zklamaní nebudete ani po dvaceti letech!

Anketa

Máte rádi seriál Zoufalé manželky?
Ano, patřím mezi věrné fanoušky
84,6 %
Viděl/a jsem pár dílů, ale moc mě to nenadchlo
8,2 %
Ne, je to ztráta času
7,2 %
Celkem hlasovalo 1411 čtenářů.

Načítám