Hlavní obsah

Vrátí se Zdeněk Chlopčík do StarDance? Prostořeký porotce divákům chybí víc, než se čekalo

Foto: Martin Hykl / CNC / Profimedia

Foto: Martin Hykl / CNC / Profimedia

Oblíbená taneční soutěž na České televizi je v plném proudu, letos ji ale provází rozporuplná „kauza Chlopčík“. Nejvýraznější a nejhubatější porotce divákům chybí a hlasy volající po jeho návratu sílí. Je vůbec možné, že by se ještě vrátil?

Článek

Neúčast porotce Zdeňka Chlopčíka v letošním ročníku StarDance se stala tématem číslo jedna, snad ještě propíranějším, než je obsazení soutěžních dvojic či tipování, kdo by to mohl letos vyhrát. Mnozí mají za to, že bez něho to nebude zkrátka ono. A patří k nim i známé tváře, od kterých by to možná čekal málokdo. „Pro mě je to stejné, jako by skončil Marek Eben,“ prozradil například deníku Blesk Ondřej Brzobohatý. „Kdyby to nemoderoval, tak to pro mě není StarDance. A stejný symbol je pro mě Zdeněk Chlopčík. Tomu rozhodnutí vůbec nerozumím a přijde mi chybné,“ soudí hudebník.

Proč Chlopčík chybí?

Zdeněk Chlopčík byl ve StarDance od prvního ročníku, který proběhl už v roce 2006, a u diváků byl velmi oblíbený pro svoje leckdy břitké a vtipné komentáře. Letos jej nahradil o poznání uhlazenější Jan Tománek, který se v soutěži čtyřikrát představil jako profesionální tanečník, na židli porotce pak usedl v desáté a jedenácté řadě soutěže. „Coby porotce budu odborný, laskavý a doporučovat všem účastníkům, jak se kolo od kola zlepšovat,“ uvedl Tománek po oznámení zásadní změny.

Vysvětlení, proč ke změně došlo, Česká televize zaobalila do diplomatického zdůvodnění, že podobné výměny jsou běžné a už k nim v minulosti došlo několikrát. V kuloárech se ale proslýchá, že se obě strany zkrátka nedohodly na podmínkách. „Je to rozhodnutí ČT a já se k němu nemám důvod vyjadřovat,“ uvedl Zdeněk Chlopčík pro Novinky ke svému konci v soutěži.

Vraťte nám Chlopčíka

Pravdou je, že diváci prostořekého porotce milovali. Jeho ostravská nevymáchaná pusa si za ta léta získala mnoho příznivců. A mnozí se na taneční soutěž dívali jen kvůli němu a jeho hláškám, které byly sice často na hraně, ale bavily. Servítky si obvykle opravdu nebral. Loni například chválil vystoupení cukráře Josefa Maršálka slovy: „Moc hezké, jen škoda, že tanec chyběl.“ Herce Marka Adamczyka v narážkách na nedostatek rytmu vytočil tak, že mu vzkazoval, že mu pošle účet za energie a Vavřinec Hradilek si také vyslech ostrý soud: „Nestíhal jsi, byl jsi mimo hudbu, nečekej nic dobrého.“ V zákulisí pak ale panovaly podle všeho velmi přátelské vztahy a většině letošních soutěžících i porotců bude jeho ostrý jazyk chybět.

Foto: Profimedia.cz

Tvář Zdeňka Chlopčíka byla léta spojená se značkou StarDance. Někteří se jeho prostořekosti trochu báli, ale rádi ho měli soutěžící i kolegovéFoto: Profimedia.cz

Chlopčík v kurzu

Zdeněk Chlopčík se nedávno nechal slyšet, že je pro něj StarDance už navždy uzavřená kapitola. Zájem o něj ale i po jeho sesednutí z židle porotce neutichá. Právě naopak. Nedávno se například zúčastnil silvestrovského natáčení primáckého pořadu Inkognito, kde byl jedním z tajných hostů. Tam se na něj radostně vrhl i bývalý kolega z poroty Richard Genzer. „Já řeknu jenom jednu věc – já mám Zdeňka Chlopčíka strašně moc rád a jsem rád, že se můžu počítat mezi jeho kamarády,“ řekl deníku Blesk.

A Jakub Prachař neváhal označit rozhodnutí ČT za velkou chybu a dožadoval se dokonce přesunutí taneční soutěže na Primu, aby se Zdeněk Chlopčík mohl vrátit! Tak se nechme překvapit, jak celá tahle „kauza Chlopčík“ nakonec dopadne.

Anketa

Chybí vám Zdeněk Chlopčík v letošním 13. ročníku StarDance?
Ano, jeho hlášky byly hodně zábavné
94,7 %
Ne, byl příliš kontroverzní a často nespravedlivý
3,7 %
Nekoukám se, bez něj to nebude ono
1,6 %
Celkem hlasovalo 3229 čtenářů.

Načítám