Hlavní obsah

Zdeněk a Zdeňka Pohlreichovi: Osudová láska, nevěra a zlomená srdce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kuchaře Zdeňka Pohlreicha všichni znají hlavně jako drsňáka, který nejde pro sprosté slovo daleko. Pod tvrdou slupkou se ale skrývá láskyplná duše. I díky tomu mu manželství s druhou ženou Zdeňkou tak dlouho klape.

Článek

Příběh jejich lásky se začal psát už počátkem 90. let, kdy se poprvé potkali v Austrálii. V té době byl ale jejich pětadvacetiletý věkový rozdíl propastný. Zdeňka byla čerstvě plnoletá, do země dorazila s národním softballovým týmem a Zdeněk sbíral za velkou louží kuchařské zkušenosti, navíc byl ženatý. Uplynulo osmnáct let, než se setkali znovu a dali svým citům volný průběh.

Nevěra a zlomené srdce

Jeho první žena Naďa tehdy nejspíš nevěděla, že má Zdeněk poměr s o tolik mladší sportovkyní. V rozhovoru pro Super.cz šla Zdeňka s pravdou ven a přiznala, že první aférku s kuchařem měla již tenkrát v Austrálii. „Tím letadlem, kterým jsem za dva měsíce odlétala, přiletěla jeho manželka. Rozloučili jsme se den předem a najednou jsem ho uviděla na letišti. Ptala jsem se ho, co tady dělá, a on, že jde pro manželku,“ zavzpomínala. Jak vidno, nejednalo se jen o úlet, protože o téměř dvě dekády později si Zdeněk se Zdeňkou slíbili lásku na celý život. I když jejich cesta ke štěstí znamenala i dvě zlomená srdce.

Dvě svatby? Žádný problém

Když Zdeněk pochopil, že ve Zdeňce našel životní lásku, požádal ji o ruku. Oba se ale museli rozvést. Veselka se konala hned dvakrát! Poprvé se brali u Bodamského jezera ve Švýcarsku v říjnu 2011. Byla to ale spíš fraška, protože je oddával Zdeňkův kamarád, herec Ivan Vodochodský, a tudíž sňatek nebyl platný. Museli si proto o několik týdnů později říct své „Ano“ podruhé, tentokrát v rodné zemi. Tímto slibem definitivně spojili své životy a jejich rodina rázem čítala pět členů. Zdeňka si do vztahu přivedla syny Jana a Martina,  slavný kuchař má z předešlého manželství syna Jana.

Když v domácnosti vládne žena

Zatímco na televizní obrazovce Zdeněk musí mít vždy poslední slovo, za zdmi domu Pohlreichových je to, jak se zdá, opačně. „Zdeněček je zvyklý mít hlavní slovo, ale tak to úplně nefunguje,“ smála se jeho manželka v rozhovoru pro časopis Svět ženy. I když by jistě sám sebe neoznačil za „podpantofláka“, názor jeho manželky je pro něj důležitý. Nechává si radit i ohledně pracovních nabídek. Už několikrát mu totiž bylo nabídnuto účastnit se taneční show StarDance. Vždy ale odmítl, a to právě na popud Zdeňky. „Moje žena řekla, že mě tam nepustí, že každý díl se začne někdo s někým pelešit, a říkala, že já nepůjdu,“ řekl v rozhovoru pro Český rozhlas.

Velký skandál Zdeňky Pohlreichové

I když skandál, kterému Zdeňka Pohlreichová v roce 2015 čelila, se odehrál ještě před uzavřením jejího sňatku se Zdeňkem, byla toho plná média. Právě proto, že je ženou slavného kuchaře. Řešilo se, že ještě v dobách, kdy se živila jako tělocvikářka, měla poměr se šestnáctiletým studentem, synem své kamarádky. „Tenhle románek jsem prožila ještě v prvním manželství. Ano, šlo o nevěru. Možná je to odsouzeníhodné, ale já tehdy poprvé udělala něco, co jsem opravdu chtěla,“ přiznává ve své knize Zprávy z nitra Zdeňka. Mohlo to hodně ovlivnit i Pohlreichovu pověst.

Vážná nemoc jejich vztah posílila

Svou choť Zdeněk maximálně podržel, a to možná i proto, že měli mnohem vážnější problémy. Lékaři totiž Zdeňce diagnostikovali rakovinu prsu. Prognóza nebyla příliš dobrá a nikdo netušil, co bude. Zdeňka se chtěla léčit jen alternativně. „Když jsem to ale oznámila manželovi, strhla se mezi námi veliká hádka! Zdeněček chtěl, abych okamžitě zahájila konvenční léčbu, a snažil se mě k tomu se svým typickým klidem a rozvahou přimět,“ svěřila se pro Blesk.cz. Zdeňkovi se podařilo, aby manželka změnila názor, a dost možná jí tím zachránil život. Nemoc nakonec porazila.

Změna osobnosti

Po léčbě změnila Zdeňka pohled na život. „Při léčbě mi pomohl svou láskou Zdeněk, ale i to, že jsem našla lásku k sobě samotné. Je až neuvěřitelné, jak jsem teď šťastná. Co nemůžu ovlivnit, vůbec neřeším.“ Pohlreich ale v tomto ohledu zůstal nohama na zemi a své přesvědčení nemění. Považuje se za bezvěrce. Svou choť však nesoudí, jak řekl v rozhovoru pro Super.cz: „Je pravda, že se hodně změnila. A tím myslím k lepšímu. Nemám rád kecy o pokoře a podobných věcech, ale něco na tom je. Blbá zkušenost je holt cennější než ta dobrá.“

Tolerance? Nestačí!

V souvislosti se spokojeným dlouholetým manželstvím se často hovoří o vzájemné toleranci, to je ale Zdeňkovi spíš pro smích: „Mně se líbí, jak v rozhovorech všichni říkají, že v manželství je důležitá tolerance, ale já myslím, že nejdůležitější je, aby se ti dva měli rádi.“ V rozhovoru pro časopis Svět ženy k tomu jeho manželka dodala: „Nejdůležitější je, že se máme rádi. Já se na něj vždy těším, a když jdu ven s kámoškami, nikdy bych ho nepomlouvala, jak to některé ženské dělají. Miluju ho.“

Načítám