Hlavní obsah

Zdena Studenková oslaví 70. Její tipy, jak se udržet fit? Mladší partner, tvrdá dřina a plastiky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Křehká kráska z pohádky Panna a netvor, prohnaná svůdkyně z filmu Anděl s ďáblem v těle a samozřejmě maminka Gábina a její Sladké mámení z legendární komedie S tebou mě baví svět. Zdena Studenková je ale i symbol ženskosti a smyslnosti, jedna z nejpopulárnějších slovenských hereček, která si získala i české diváky. Věřili byste, že zítra oslaví 70. narozeniny?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Je přesně ten typ herečky, kterou jako režisér neomylně obsadíte do rolí nádherných a smyslných žen, sexy dračic či něžných krasavic, protože Zdena Studenková si poradí s obojím. Původně sice chtěla být módní návrhářka, pak vystudovala fotografii, ale nakonec se přece jen vrhla na herectví. Jak se udržuje v kondici, jak to má s estetickými zákroky a jak s láskou?

Dvě nepovedená manželství

Při pohledu na Studenkovou člověka napadne, že s muži tahle kráska snad nikdy problém mít nemohla. Pravda je, že nezájmem z jejich strany asi nikdy netrpěla, ale to opravdové štěstí se jí poměrně dlouho vyhýbalo.

Vdaná byla dvakrát, ale obě manželství skončila rozvodem. Jejím prvním mužem byl spolužák z vysoké, druhým režisér Stanislav Párnický. S ním žila Studenková asi 14 let a z jejich vztahu vzešla dcera Simona. Rozvedli se, když jí bylo třináct.

Láska přišla před čtyřicítkou

Do života totiž herečce vstoupil o 17 let mladší dirigent Branislav Kostka. Jí tehdy bylo 39, jemu 22 a byl to samozřejmě obrovský poprask. V minulosti herečka přiznala, že ani její rodina, respektive matka nebyla z jejího nového vztahu nadšená. Ale Studenková nehodlala ustoupit, zastává názor, že váš život je jen váš a ani vaši nejbližší nemají právo vám do něj mluvit.

Blízcí jejich vztah nakonec relativně brzy přijali, ale samozřejmě veřejnost a média jejich lásce moc nevěřily. A několik let hereččina partnera titulovali mladý milenec. Proti tomu se ale nakonec Studenková veřejně ohradila, nazývat milencem někoho, s nímž roky sdílíte kompletně celý svůj život i domácnost, prostě není fér. Teď mají tihle dva za sebou už přes 30 let společného života.

Návod na věčné mládí

Čím ale Zdena Studenková doopravdy uchvacuje, je její nestárnoucí vzhled. Sedm křížků by jí člověk hádal opravdu jen stěží. Asi každého hned napadne, jak to proboha jen dělá?!

Na rovinu je potřeba říct, že ačkoli je na sebe herečka velmi přísná, pravidelně cvičí, dbá na zdravou stravu a důkladně pečuje o svou pleť, nevyhýbá se ani estetickým zákrokům. A nijak se tím netají, naopak tvrdí, že vnímat je v 21. století jako něco výstředního je trochu úsměvné. Snad každá žena chce vypadat dobře, tak proč nevyužít všech možností, které moderní doba nabízí?

Herečka má za sebou například operaci očních víček, pravidelně chodí na botox, rty si nechává hydratovat kyselinou hyaluronovou, nevyhýbá se ani omlazení pleti laserem či vlastní plazmou.

Je ale pravda, že v poslední době za svůj vzhled schytává i kritiku. Naposled se do ní diváci obuli, když se objevila loni v seriálu Ordinace v růžové zahradě, podle některých komentářů to prý s plastikami už přehání. Jenže co je pro jednoho moc, je pro druhého tak akorát, každý máme své vlastní představy o tom, jak chceme vypadat a co pro to chceme či nechceme udělat. A skutečně nejspíš i tady platí pořekadlo „nesuď nikoho, dokud neujdeš v jeho botách alespoň jednu míli“.

Načítám