Hlavní obsah

Smutná zpráva obletěla Česko - ve věku 76 let tragicky zemřel Karel Heřmánek

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

V sobotu ve věku 76 let tragicky zemřel český herec Karel Heřmánek, jak oznámila jeho rodina prostřednictvím Divadla Bez zábradlí. Přesná příčina jeho smrti není známa, ale podle serveru iDnes se mohlo jednat o sebevraždu na střelnici. Rodina požádala veřejnost o respektování jejich soukromí v této těžké době.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Karel Heřmánek byl jedním z nejvýraznějších českých herců, známý nejen svými filmovými a divadelními rolemi, ale také jako dabér a režisér.

Největší popularitu zaznamenal v 80. letech. Kdo by odolal šarmantnímu Fešáku Hubertovi (1984) či Luciferovi z pohádky S čerty nejsou žerty (1984)? A stejně skvělý byl i  na divadelních prknech. Roky hrál v Divadle Na zábradlí, když se v roce 1990 scéna rozpadla, založil si vlastní divadlo. Nazval ho Divadlo Bez zábradlí a dlouhá léta byl jeho principálem, teď ale divadlo vedou jeho dva synové.

Ani v poslední roli Karla Heřmánka v minisérii Mozaika, kde si zahrál manžela po boku Taťjany Medvecké, nechyběl hercův šibalský úsměv, charisma a humor, který jsme na něm tolik milovali.

Načítám