Hlavní obsah

Vyznání lásky, had na scéně i výstřední sexy modely. Letošní předávání cen MTV bylo plné překvapení!

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Zatímco politici v USA uctívali památku obětí teroristických útoků z 11. září 2001, hudební hvězdy se radovaly. V UBS Areně v New Yorku se totiž předávaly ceny MTV Video Music Awards. Kdo zazářil a na koho se jen tak nezapomene?

Článek

Na předávání cen MTV Video Music Awards se všichni hudební fanoušci těší. Možná i proto, že v minulosti byl ceremoniál nejednou spojen se skandálem. Například když v roce 2009 vtrhl Kanye West na pódium, vzal Taylor Swift mikrofon a řekl, že místo ní měla ocenění dostat Beyoncé. O rok později pak na vyhlášení přišla Lady Gaga v šatech z hovězího masa od návrháře France Fernandeze. O největší skandál se ale bezesporu postaraly Madonna s Britney Spears v roce 2003, kdy na pódiu předvedly vášnivý polibek. Do té doby něco nevídaného! Čím se do historie zapíše letošní ročník?

Hold bývalé popové princezně

Ačkoli u Britney Spears se nyní, o více než dekádu později, řeší hlavně její psychický stav a odhalování na sociálních sítích, hudební scénou stále rezonuje. Dokonce se na letošním předávání objevily některé její ikonické modely. Moderátorka večera, raperka a herečka Megan Thee Stallion, připomněla rok 2001, kdy si Britney na předávání těchto cen oblékla titěrné kraťasy, podprsenku a jejím hlavním doplňkem byl živý had. Přesně to měla letos na sobě i Megan, jen hada po několika vteřinách ze svého těla raději sundala.

Zpěvačka Tate McRae zavzpomínala na největší slávu Britney díky šatům módního návrháře Roberta Cavalliho, které byly jako přes kopírák s modelem, který si v roce 2001 oblékla na tyto ceny i Spears. Do třetice se bývalou popovou princeznou inspirovala zpěvačka Sabrina Carpenter, která se při svém vystoupení na pódiu líbala s mimozemšťanem a mezi jednotlivými písničkami dokonce použila začátek jednoho z největších hitů Britney Spears – Oops!.. I Did It Again.

Recyklace, a přesto jiné pojetí

I když podnikatelka a módní ikona Paris Hilton byla na předávání cen jen jako host, rozhodně na sebe upoutala pozornost. Nešlo si totiž nevšimnout, že okopírovala svůj vlastní model, jen v trochu jiném, modernějším pojetí. Ve stříbrných šatech a s obřím diamantovým náhrdelníkem byla spatřena na červeném koberci už v roce 2002. O více než dvacet let později vsadila na jiný druh náhrdelníku a roztrhané třpytivé šaty, ale výsledek je hodně podobný. Navíc je nutné dodat, že slavná milionářka se téměř nezměnila a sluší jí to čím dál víc.

Nové šaty si nepořizovala ani Sabrina Carpenter, která se svým stylistou sáhla do archivu. Vintage šaty od návrháře Boba Mackieho oblékla v roce 1991 Madonna během svého vystoupení na Oscarech, při kterém si zahrála na Marilyn Monroe.

Vyznání lásky v přímém přenosu

Kromě módních kreací a velkolepých show došlo během večera i na emotivní vyznání Orlanda Blooma. Ten měl za úkol uvést na pódium svou partnerku a matku své dcery Daisy Dove, držitelku letošní ceny Video Vanguard Award, Katy Perry. „Zamiloval jsem se do ní jako do Katy Perry. Jsem do ní zamilovaný jako do Katheryn Hudson,“ začal svůj projev a dodal: „Znáte ji jako světovou superstar, která vnáší lásku, světlo a svůj jedinečný smysl pro humor do každé písně, kterou napíše, a videoklipu, který natočí. Já ji znám jako matku a partnerku, která přináší to samé – lásku a radost naší rodině.“

Načítám