Hlavní obsah

Vrásky jim sluší! Slavné ženy, které našly recept, jak stárnout s grácií

Foto: GettyImages.com, Instagram Kristin Davis, Profimedia.cz

Foto: GettyImages.com, Instagram Kristin Davis, Profimedia.cz

V době, které vévodí kult mládí, je těžké naučit se stárnout. Ale zdá se, jako by se karta začala obracet. Začne si společnost konečně vážit i starších žen? Mnohé známé krásky se nebojí říct nahlas, že by to tak mělo být.

Článek

V poslední době je v médiích i na sociálních sítích vidět stále více známých žen, které se za své vrásky nestydí. A vypadají skvěle! Což neznamená, že v minulosti o různých zkrášlovacích zákrocích neuvažovaly, či je dokonce nepodstupovaly.

Postupem času ale přišly na to, že mnohé svému vzhledu více ubližují, než pomáhají. A našly si svou vlastní cestu, jak stárnout s nadhledem. Pochopily, že úsměv a dobrá nálada mnohdy zmůžou víc než zásahy plastických chirurgů. Velmi inspirativní přístup! Kdo nám tedy může být v tomto směru vzorem?

Kristin Davis

Když se začala vysílat další řada oblíbeného seriálu Sex ve městě po 20 letech, všichni byli najednou překvapení. Bože, ony zestárly! Ano, hrdinkám legendárního seriálu už táhne na 60, takže vypadat jako ve dvaceti už opravdu nemohou. Kristin to nesla těžce a nechala se přemluvit k úpravě svých rtů a aplikaci výplní. V rozhovoru pro The Telegraph pak ale přiznala, jak toho litovala.

„Nikdo mi neřekl, jak divně to bude vypadat a také že bude trvat tak dlouho, než to budu zase já. Bylo to velmi stresující,“ přiznala Kristin. Nyní se už ukazuje bez zásahů a téměř nenalíčená. Jako například na snímku z dovolené v Keni na začátku letošního dubna, kde má jen vlasy ozářené sluncem a žádný make-up. A sluší jí to náramně. V devětapadesáti? Tleskáme!

Gwyneth Paltrow

Mladistvý, až holčičí vzhled je pro herečku Gwyneth Paltrow typický. Vděčí za něj především zdravé stravě a snaze o co neoptimističtější pohled na svět. I ona ale přiznává, že vyrovnat se se stárnutím není jen tak. „Bohužel jsem k sobě dost kritická,“ řekla Gwyneth pro magazín People. „Ráda bych se ale dostala do rozpoložení, když už přestanu řešit, že mi přibyla další vráska. A prostě to přijmu,“ svěřila se.

A také dodala, že už by se nechtěla vrátit do doby, kdy jí bylo 20 či 30 let. „Znám se a vím, jak se mi vlastně líbí ta moudrost a nadhled, který přichází pouze věkem. Mnohem důležitější teď pro mě je, jak se vnímám a cítím a zda se mám dost ráda,“ dodala.

Julianne Moore

Tahle sympatická zrzka oplývá nejen fyzickou krásou a léty neztrácí nic na své přitažlivosti, ale také nepochybnou krásou ducha. Její oduševnělost je patrná i v jejím herecké projevu a z pláten kin doslova tryská. Jaký je přístup ke stárnutí téhle třiašedesátileté krásky?

„Existuje nějaký vhodný způsob, jak stárnout? Nemáme samozřejmě jinou možnost. Tak to prostě je. Je to součást lidského bytí, tak proč o tom pořád mluvíme, jako by to bylo něco, co máme pod kontrolou?“ řekla Moore pro magazín As If. „Učme se nové věci, snažme se být užiteční pro ostatní, řiďme svůj život tak, aby byl bohatý na zážitky. O tom by stárnutí mělo být,“ dodala Julianne.

Andie MacDowell

Když se na konci lockdownu objevila Andie MacDowell s úplně šedými vlasy, sklidila spoustu pochval. Během pandemie se přestala barvit a už u toho zůstala. „Jako herečka jsem v tomhle byznysu dost trpěla, protože jsem cítila tlak na to, abych vypadala mladší,“ řekla Andie MacDowell pro magazín Vogue. „Já s tím ale nesouhlasím. Mám snad hodnotu, jen když jsem krásná a žádoucí?“ ptala se Andie. „Mužům to neděláme! Milujeme muže, jak stárnou. Líbilo by se mi to samé pro ženy. A vidíte, už se tam pomalu dostáváme… Každý krůček dobrý,“ dodala.

Halle Berry

„Všichni stárneme. Naše kůže se scvrkne a my budeme vypadat jinak. Vidím, jak se mění můj obličej i moje tělo, ale ještě nekončím! Krása je něco víc než jen fyzické tělo, ve kterém se ukazujete světu,“ řekla Berry pro magazín AARP. „Odmítám se stát někým, kdo se jen snaží udržet si mladistvou tvář a nepřijmout to, co je nejdůležitější – tedy to, jak žijete svůj život, jak se chováte k lidem, jak a čím živíte a posilujete svou mysl, tělo a duši. Myslím, že společnost by na ženy měla pohlížet jako na drahokamy, protože čím jsme starší, tím jsme impozantnější,“ dodala Berry.

Načítám