Hlavní obsah

VIP letní svatby: Kdo řekl své ANO? Opulentní veselka Davida Pastrňáka, Vlaďka Erbová potřetí a Mottlová třikrát

Foto: David Kundrat/CZECH NEWS CENTER CNC / David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl / CNC / Profimedia

Foto: David Kundrat/CZECH NEWS CENTER CNC / David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl / CNC / Profimedia

Léto patří už tradičně svatbám. Čím dál častěji si totiž svatebčané říkají své ANO v přírodě, a proto je přízeň počasí klíčová. Kdo ze slavných se vdával už poněkolikáté, kdo to zaonačil jako narozeninovou oslavu a kdo dojel k oltáři na motorce? Čeká na vás velká svatební rekapitulace!

Článek

ANO si řekl před pár dny představitel seriálového Chucka Basse z Gossip Girl Ed Westwick a Amy Jackson. Potají se vdávala také herečka Saoirse Ronan za skotského herce Jacka Lowdena. V červnu se popáté oženil mediální magnát Rupert Murdoch, který si vzal ženu o 26 let mladší. To je zahraničí, ale kdo se do toho rozhodl praštit z českých párů? O svatby nebyla tohle léto nouze!

David Pastrňák

Začátkem srpna se oženil hokejista David Pastrňák. Jeho vyvolená Rebecca je Švédka a mají spolu roční dceru Freyu Ivy. Pár je spolu už deset let, takže to vypadá, že jejich vztah stojí na pevných základech. Před třemi lety navíc překonal velkou tragédii, kdy přišli o novorozeného syna. Opulentní a velká svatba jednoho z nejznámějších českých hokejistů a půvabné blondýnky ze Stockholmu proběhla v luxusním hotelovém komplexu v Chorvatsku na ostrově Hvar. „Nejlepší žena, jakou jsem si mohl přát,“ napsal šťastný novomanžel ke svatebnímu příspěvku na instagramu.

Foto: Profimedia.cz, Instagram Davida Pastňáka

David Pastrňák a Rebecca Rohlson v roce 2021 a ve svatební denFoto: Profimedia.cz, Instagram Davida Pastňáka

Jana Fabiánová

Zpěvačka Jana Fabiánová se vdávala v létě podruhé. Provdala se v klášteře ve Voticích za Petra Baťhu, se kterým tvoří pár od ledna 2022. Svatba byla komorní, jen za přítomnosti nejbližších. Dcera Nadi Urbánkové (†83) žije dlouhodobě v Americe, kde má trvalý pobyt, a i z toho důvodu si prý ponechá své příjmení. Poslechněte si podcast Bubliny, ve kterém byla Jana Fabiánová hostem.

Foto: Martin Hykl / CNC / Profimedia.cz , Instagram Jany Fabiánové

Jana Fabiánova a Petr Baťha jsou víc jak dva týdny svojiFoto: Martin Hykl / CNC / Profimedia.cz , Instagram Jany Fabiánové

Vladka Erbová

„Život je příliš krátký na to, aby byl člověk sám. Příliš rychlý, abychom jím plýtvali,“ píše krásně Vlaďka Erbová u svatebních fotografií na svém instagramu. Bývalá manželka Tomáše Řepky a modelka se vdávala potřetí a jejím vyvoleným se stal restauratér Petr Hynek. Veselka proběhla na statku Na Kmíně začátkem června a oběma to velmi slušelo!

Foto: Archiv Vlaďky Erbové/Foto: Elena Vazhenina

Vlaďka Hynek Erbová a její vyvolený –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Petr HynekFoto: Archiv Vlaďky Erbové/Foto: Elena Vazhenina

Barbora Mottlová

Herečka a zpěvačka Barbora Mottlová, známá například ze seriálu Pouť (2018) nebo Krejzovi (2018), se během léta vdala dvakrát, tedy vlastně třikrát. Jednou v Las Vegas, a dvakrát v Česku. Brala si o devět let mladšího fitness trenéra Davida Plevu, se kterým žije od roku 2022. Své první ANO si řekli v proslulé kapli v Las Vegas, poté to formálně potvrdili na úřadě v Teplicích a den poté proběhla svatba se vším všudy na zahradě u jejich domu.

Foto: Archiv Barbory Mottlové/foto: Zdeňka Sojková

Herečka a zpěvačka má nové jméno: Barbora Pleva MottlováFoto: Archiv Barbory Mottlové/foto: Zdeňka Sojková

Dcera Kláry Dostálové

Letní veselku si užila také europoslankyně Klára Dostálová, ale jako host –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ pochlubila se rodinnou fotografií ze svatby své dcery Denisy. Nedávno se stala oficiální členkou ANO a oddávajícím byl předseda hnutí Andrej Babiš. Svatba proběhla na zámku v Rychnově nad Kněžnou.

Dcera Petra Fialy

Svatební veselí si užíval i premiér a šéf koalice SPOLU, Petr Fiala, který v létě provdal dceru Kláru. Brala si Michala Chládka, předsedu spolku Mladá ODS, právníka a také moderátora pořadu Pravej podcast.

„Svatba byla minulý měsíc, nebylo na ní vůbec nic tajného, byla dlouho připravována, konala se uprostřed Brna a účastnily se jí nejen obě rodiny, ale také desítky přátel a známých. Byl to velmi krásný obřad a příjemná svatební oslava, měl jsem z toho velkou radost. Klárka s Michalem se znají už dlouho, věřím, že spolu prožijí šťastný život. A moc děkuji za všechny pěkné reakce, které teď dostávám,“ napsal v půlce srpna premiér na svůj facebook.

Matěj Homola

Znovu ženatý je také frontman kapely Wohnout a bývalý manžel Dary Rolins, Matěj Homola. Svoji ženu Andreu poznal před deseti lety v Indii a vzali se v červnu na zahradě jejich domu za účasti nejbližších. Celé to bylo neformální a k oltáři dojeli na motorce. „Bylo to zhruba takhle –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ před deseti lety jsem šel v Indii do jedné kavárny na ranní kafe a kupodivu ho nedělal Ind, ale jedna holka, která tam tehdy pracovala. Pak jsme spolu prožili mnoho příběhů v různých částech světa a teď ve středu jsme se s Andreou vzali,“ píše hudebník na svém instagramu.

Ondřej Slanina

Oslava čtyřicátin, ze které se nakonec vyklubala svatba! Takové překvapení si připravil pro hosty kuchař, kterého znáte především díky pořadu Kluci v akci, Ondřej Slanina. Vzal si svoji dlouhotelou přítelkyni, stylistku Veroniku Saic. Brali se na Chateau St. Havel, kde je Slanina právě šéfkuchařem, a mezi hosty byla třeba zpěvačka Martina Pártlová nebo pekař Josef Maršálek.

Načítám