Hlavní obsah

Údajný manžel Ani Geislerové – světová hvězda Cillian Murphy

Foto: Kate Green/BAFTA, Gettyimages.com

Foto: Kate Green/BAFTA, Gettyimages.com

Je hvězda první třídy, světová celebrita, majitel Oscara, ale také fešák s velkým sex-appealem. Ve filmu se s Cillianem Murphym potkala i naše Aňa Geislerová, kterou pak zahraniční média mylně pokládala za jeho manželku. A fanoušci ikonického seriálu Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders) mohou jásat – Murphy je opět v akci a natáčí celovečerní film Peaky Blinders, který má být definitivní tečkou celého seriálu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Je to vlastně úsměvné. Psal se rok 2016 a do českých kin vtrhl film Anthropoid, který mapoval osudy dvou vojáků v odboji, kteří spáchali atentát na Reinharda Heydricha. Jednoho z nich hrál Cillian Murphy, zatraceně sexy Ir, dnes hvězda první třídy. Ale tehdy, i když už měl za sebou tři série seriálu Gangy z Birminghamu, ho u nás ještě tolik lidí neznalo. A tak když si zahraniční média popletla českou herečku Aňu Geislerovou, s níž hrál v Anthropoidu, s jeho manželkou, nikdo si toho moc nevšímal. To až později, když se z Peaky Blinders stal fenomén.

Aňa Geislerová jako údajná manželka

A tak i dnes, osm let od natočení Anthropoidu, když budete na internetu hledat manželku sexy herce, vyskočí na vás i fotky Ani Geislerové. Za jeho ženu ji mylně pokládal třeba magazín Daily Express či People.

Sama Aňa Geislerová z toho měla legraci a utahovala si z toho dokonce i letos, když Murphy získal Oscara za nejlepšího herce v hlavní roli za film Oppenheimer. Na svém instagramu mu poblahopřála a připomněla jejich líbací scénu z Anthropoidu. „Je to první a zřejmě i poslední oscarový herec, kterého jsem měla možnost líbat. V práci samozřejmě! Takže Cillianovi moc gratuluju a u té příležitosti bych ráda uvedla, že nejsem jeho manželka, jak si často myslel zahraniční bulvární tisk,“ napsala na instagramu. Murphyho označila za báječného člověka a skutečnou hvězdu.

Rodina Cilliana Murphyho

Na obranu zahraničních novinářů, udělat takovouto chybu není nic těžkého. Murphy si totiž své soukromí a obzvlášť pak rodinný život velmi střeží a moc snímků, na nichž by byl se svou opravdovou manželkou Yvonne McGuinness, není.

Ne že by ji tajil, ale žijí mimo záře reflektorů, jak jen to jde. A to jsou spolu už 20 let, brali se v roce 2004. S výtvarnicí Yvonne má Murphy dva syny, první, Malachy, se jim narodil rok po svatbě, druhý, Aran, o dva roky později. Podle všeho je Murphy klidný a milující manžel a otec a rodina je pro něj na prvním místě.

Peaky Blinders – zrodila se hvězda

Ve filmu se Murphy objevuje od konce 90. let – hrál třeba v hororu 28 dní poté, v trilogii Temný rytíř nebo třeba ve filmu Snídaně na Plutu, kde hrál trans ženu a byl za tuto roli nominován na Zlatý glóbus. Za roli v českém filmu Anthropoid byl nominován na Českého lva.

Ta skutečná sláva přišla ale až se seriálem Peaky Blinders. Chlápky se žiletkami v bekovkách, kteří stvořili nejobávanější birminghamský gang 20. století, diváky uchvátil. Natočeno bylo šest sérií – první v roce 2013 a poslední v roce 2022. Mělo to být vše, ale fanoušci po Tommym Shelbym a jeho kumpánech šílí, a tak se nyní natáčí celovečerní film Peaky Blinders, který má být definitivní tečkou za osudy těchto drsňáků.

A zatím největším vrcholem jeho herecké kariéry byl film Oppenheimer, v němž hrál astrofyzika Roberta Oppenheimera, vynálezce atomové bomby. Za tuto roli si odnesl Oscara.

Načítám