Hlavní obsah

Tajné hnízdečko lásky Marilyn Monroe a Johna F. Kennedyho je na prodej. Podívejte se, jak vypadá!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Krásný, rozlehlý dům vyjímající se nad Los Angeles pod jménem Farralone je známý jako domov pěvecké legendy a lamače ženských srdcí Franka Sinatry. Vila, která je nyní na prodej, má ale i svá tajemství. Měla zde prý pletky další legenda -nejslavnější blondýna Marilyn Monroe, a to s mužem neméně slavným - prezidentem Kennedym.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rezidenci s obytnou plochou přes 700 metrů čtverečních si nechala postavit v roce 1949 Dora Hutchinsonová, dědička Chase Bank, která milovala společenský život a chtěla místo, kde bude dost místa na večírky a zábavu.

Místo, kde se scházely celebrity

Místo na kopci nad Los Angeles ve čtvrti Chatsworth nabízelo dostatek soukromí a málo šancí pro zvědavé oči. Známý architekt William Pereira navrhl projekt, který má nejen nadčasovou podobu, ale i skvostný 360stupňový výhled na město – i díky tomu, že šedesát procent domu tvoří skleněné stěny s výškou pět metrů.

Rezidence se díky své unikátnosti a luxusu brzy stala místem, kde se scházela smetánka tehdejší doby, hlavně filmové hvězdy a celebrity – z těch známých můžeme jmenovat třeba Avu Gardnerovou, Elizabeth Taylor nebo Franka Sinatru. Právě on si ostatně dům následně pronajal, když se jeho majitelka přestěhovala do New Yorku. Sinatra se ve vile zabydlel asi na deset let.

Častými hosty rezidence Farralone byli i politici a mluvilo se o ní často jako o pánském klubu, který byl ovšem otevřený i pro ženy. Tak se na počátku 60. let stalo místo pravděpodobně hnízdečkem lásky Marilyn Monroe s Johnem F. Kennedym. Sinatra jim ho prý nabídl, aby se měli kde scházet a nehrozilo, že je přitom uvidí novináři ani nikdo jiný.

Investice do domu se brzy vrátí!

Aktuálně je dům nabízen za osm milionů dolarů a jeho nový majitel může doufat v rychlou návratnost své investice. Nemovitost je totiž jedním z nejvyhledávanějších míst filmařů - dům a jeho interiéry už jste mohli vidět v mnoha filmech, klipech, televizních sitkomech nebo reklamách. Zahrál si například v klipech Mariah Carey nebo Rihanny, ale i v seriálu ‎‎Californication s Davidem Duchovnym a ve filmech Transformers nebo Swordfish: Operace Hacker.

Filmaři za možnost zde točit samozřejmě platí, což znamená roční výdělek až 1,2 milionu dolarů! Zajímavé také je, že zhruba před třemi lety byla tato nemovitost k prodeji za 21 milionů dolarů, což bylo ale podle realitních kanceláří předraženo - i tak je to ale značný pokles ceny.

Obrovský dům i pozemky

Přesně 758 metrů čtverečních ukrývá sedm ložnic, devět koupelen, ale i spoustu místností, kam lze pozvat společnost nebo trávit volný čas. K domu patří i 13 akrů pozemku (tedy skoro 53 tisíc metrů čtverečních) – není tedy divu, že prý existuje projekt, který počítá s tím, že by tu vzniklo 11 samostatných pozemků a domy, takže by tu mohla vzniknout komunita „pod uzavřením“ a s ostrahou, tedy zřejmě bydlení pro movité.

Jak to v domě vypadá? To ukáže fotogalerie:

Načítám