Hlavní obsah

Tajemství krásy Aleny Šeredové: Sází na zlaté české ručičky, neomezuje se v jídle a stárne s grácií

Foto: Jonathan Moscrop, Gettyimages.com

Foto: Jonathan Moscrop, Gettyimages.com

I když kariéru modelky už pověsila Alena Šeredová (46) na hřebík, to, v jaké je formě, by jí mohly mnohé její mladší kolegyně závidět – trojnásobná maminka by na mole rozhodně neudělala ostudu. Jaké je tajemství její krásy?

Článek

Před fotoaparáty se Alena Šeredová objevila poprvé ve 14 letech. V roce 1998 se stala první vicemiss České republiky a v soutěži Miss World se umístila na čtvrtém místě. Od té doby ušla rodačka z Prahy dlouhou cestu a stala se úspěšnou nejen u nás, ale i v Itálii.

Tam jejímu půvabu propadl fotbalista Gianluigi Buffon, s nímž má syny Louise Thomase a Davida Leeho. S druhým manželem podnikatelem Alessandrem Nasim vychovává dceru Vivienne Charlotte. I když se už neživí modelingem, stále ostatní inspiruje. Zde jsou její tipy, jak být krásná a šik i na prahu padesátky.

Žádné drastické diety

Dost možná za svou postavu a sexy křivky vděčí genům, ale bezesporu je důležitá i umírněnost a to, že Alena zastává názor „všeho s mírou“. Drastickým dietám nebo omezování totiž v jejím případě už odzvonilo. „Ráda papám a dám si i skleničku piva. I proto u mě modeling skončil, už nechci být neustále na dietě,“ přiznala v pořadu Showtime na CNN Prima News. A na jejím instagramu nechybí fotky, jak si pochutnává na pizze nebo jiných italských dobrotách.

Foto: Daniele Venturelli , Gettyimages.com

V červnu 2023 se Alena na Sicílii provdala za otce své dcery a dlouholetého partnera Alessandra NasihoFoto: Daniele Venturelli , Gettyimages.com

Pravidelná denní a večerní rutina

Na plastické operace ani estetické zákroky Alenu Šeredovou neužije. Chce stárnout s grácií, a ne vypadat o 20 let mladší. Její pěkná pleť ale není zadarmo a vyžaduje pravidelnou péči. Nedá dopustit na ultrazvukovou špachtli od značky Reclar (je její ambasadorkou). To ale rozhodně není jediné, co pro svou pleť dělá. „Součástí mého rituálu je od mládí precizní odlíčení. To je pro mě úplný základ a nikdy jsem si nedokázala představit, že bych si šla lehnout bez odlíčené pleti. S přibývajícím věkem přidávám do mého rituálu více a více produktů – krémy, séra, oční krémy a podobně,“ přiznala pro web Moda.cz.

Vlasy jako ze škatulky

Vzhledem k tomu, že má dost práce kolem tří dětí, nejlépe se prý cítí s vlasy sepnutými do gumičky. Je to praktické, ale její hříva tím trochu trpí. Je proto nutná pravidelná péče, kterou si dopřává u českého kadeřníka. A to i přesto, že žije trvale v Itálii. Za kadeřníkem Martinem Tylem (kterého si oblíbil i Leoš Mareš a jeho žena Monika) si neváhá doletět. „Jednou za pár měsíců vlasy zastřihneme a prosvětlíme. Tentokrát jsem pro maximální přirozenost využil techniku AirTouch, kterou jsem následně tónoval,“ popsal na svém profilu kadeřník.

Oblečení, které jí sedne

Celková krása vychází nejen z toho, co žena vyzařuje zevnitř, ale i z výběru šatníku. Na tomto poli se Alena orientuje jako ryba ve vodě a pečlivě si modely vybírá. I zde platí, že i přesto, že by si na sebe mohla obléknout šaty od světoznámých návrhářů, sází na zlaté české ručičky. Mezi její oblíbené návrhářky patří Tatiana Kováříková, od které si nechává poradit a jejíž modely nosí na všechny důležité akce. Nechce být příliš vyzývavá, ale současně jí jde o to, dostatečně vyzdvihnout své přednosti.

Cvičení a pravidelný pohyb

Ještě v dobách, kdy musela být za každou cenu v dokonalé formě, trávila Alena Šeredová hodiny v posilovně. Tomu už ale odzvonilo, i proto, že ji začala pobolívat záda. Vsadila proto spíš na pilates a jógu a na svém instagramu, kde má mimochodem přes půl milionu sledujících, občas sdílí i video ze cvičení se závěsným systémem TRX, tedy posilování s vlastní vahou těla. Ve formě ji kromě cvičení udržuje i teprve čtyřletá dcera Vivienne, která ji rozhodně nenechá v klidu.

Načítám