Hlavní obsah

Sylvester Stallone slaví narozeniny. Až nyní si drsňák uvědomil, že největší štěstí je milující rodina

Foto: Ryan Emberley, Gettyimages.com

Foto: Ryan Emberley, Gettyimages.com

Muž mnoha tváří i profesí – to je Sylvester Stallone. A právě dnes slaví 78. narozeniny. I když se z něj v průběhu let stal slavný herec, scenárista i režisér a mluví se o něm jako o hollywoodské legendě, jeho osobní život vždy tak úspěšný nebyl. O svou třetí ženu totiž vlastní vinou už dvakrát málem přišel.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Slavný herec, scenárista a režisér Sylvester Stallone působí jako ranař, kterého nic nerozhází. V životopisném dokumentu s názvem Sly (což je hercova přezdívka) prozradil, že ho hodně ovlivnilo těžké dětství. Vyrůstal totiž jen s otcem a ten mu milující prostředí rozhodně nepřipravil. Absence lásky se pak promítla do jeho milostných vztahů.

První pokus o manželství se nevydařil

V osmadvaceti letech stanul Sylvester Stallone poprvé před oltářem. Jeho vyvolenou se stala fotografka Sasha Czack a měli spolu dva syny – Sage a Seargeoha. (Už tehdy se herec rozhodl, že jména všech jeho potomků budou začínat na písmeno S.) Jenže po úspěchu filmu Rocky ho sláva natolik pohltila, že mu na rodinný život nezbýval čas.

A tak se rodina po deseti letech rozpadla. Sylvester se pak snažil absenci společně strávených chvil dohnat mimo jiné tím, že staršího syna obsadil v roce 1990 do pátého pokračování Rockyho. To sice fungovalo, ale jen na chvíli. Sage začal mít problémy s drogami a v červenci 2012 zemřel. S jeho ztrátou se zdrcený otec nikdy nesmířil.

Do druhé svatby se hrnul příliš rychle

Rok po rozvodu se herec oženil s modelkou a herečkou Brigitte Nielsen, a to jen po pár měsících randění. Slavná kráska měla od samého počátku pochybnosti, jestli se neberou příliš brzy. Herec ale tolik toužil po teple rodinného krbu, až ji přemluvil. Bohužel se po dvou letech ukázalo, že měla jeho druhá žena pravdu, a i toto manželství se rozpadlo.

Do třetice všeho dobrého

V roce 1988 se slavný drsňák seznámil s výrazně mladší Jennifer Flavin – v té době jí bylo devatenáct – a od začátku se zdálo, že je to velká láska. Jenže absence lásky v dětství pravděpodobně způsobila, že Sly nevěděl, jak se ve vztahu chovat. „Nejsem naivní a vím, co se může stát. Nemůžu změnit, jaký je,“ krčila tehdy Jennifer rameny. Často totiž slýchala zvěsti, že jí byl nevěrný. Ale chtěla v něm vidět to nejlepší a věřit mu. O to těžší pak pro ni musel být střet s realitou.

První rozchod a dítě s jinou

Po šesti letech randění se s ní Sylvester Stallone rozešel. „Poslal mi šestistránkový, ručně psaný dopis,“ svěřila se v roce 1994 Jennifer Flavin magazínu People a dodala: „Netušila jsem, že se to stane. Mluvili jsme o tom, že budeme mít děti, a plánovali jsme budoucnost.“

Pravý důvod, proč ji opustil, zjistila o několik dní později: měl poměr s modelkou Janice Dickinson. Ta porodila holčičku, o níž se tvrdilo, že je Stalloneho dcera. Když však herec podstoupil test otcovství a zjistil, že nemá s dítětem nic společného, vztah s Janice okamžitě ukončil. A Jennifer mu dala druhou šanci.

Vzala ho na milost a udělala dobře

V roce 1995 se Jennifer a Sylvester dali znovu dohromady, o rok později přivítali první dceru a v květnu 1997 se vzali. Nadšený Sly tehdy prohlásil: „Za poslední rok se mi staly dvě skvělé věci: narození naší dcery Sophie Rose a nyní mé manželství s Jennifer. Je skvělá matka a já vím, že bude i skvělá manželka.“ Do rodiny posléze přibyly ještě další dvě holčičky – Scarlet a Sistine. Slavný Rocky byl konečně šťastný!

Za vším hledej peníze

Ačkoliv se zdálo, že je manželství spokojené, po pětadvaceti společných letech zažádala Jennifer o rozvod. Jako důvod uvedla partnerovo špatné hospodaření s penězi. Po měsíci odloučení se ale podařilo její rozhodnutí zvrátit. „Rozhodli se sejít doma, kde si popovídali a dokázali vyřešit neshody. Oba jsou nesmírně šťastní,“ uvedl rodinný přítel pro web Page Six. Jak se zdá, pro Sylvestera Stalloneho to byla rána, kterou potřeboval. „Až když jsem rodinu téměř ztratil, tak jsem si uvědomil, že v životě není nic důležitějšího,“ svěřil se v dokumentu Sly.

Načítám