Hlavní obsah

Slavní v MHD. Coopera v metru přepadli, Reeves je tam jako doma, Mariah Carey v něm šokovala róbou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Soukromé tryskáče, osobní řidiči, limuzíny. Takhle cestují VIP osobnosti, ale rozhodně ne všechny. Některé se mezi běžný lid nebojí a klidně, nebo dokonce rády, jezdí třeba metrem. Koho v něm můžete potkat, i když tedy asi ne v tom pražském?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nedávno vzbudila pozdvižení Jennifer Lopez, když vyrazila na Pařížský týden módy a na přesun z Itálie zvolila běžný let obyčejnou komerční linkou. Její spolucestující byli dost konsternovaní a že by to byl pro zpěvačku klidný let, to se říct asi nedá, protože kdo by nechtěl mít fotku z letadla či letiště s legendární JLo.

Přesto je tohle ale nic proti jiným slavným osobnostem, které se toho nebojí a pro své přesuny po městech bez okolků využívají městskou hromadnou dopravu, respektive metro. Na koho tak můžete narazit třeba v tom newyorském či pařížském?

Karlie Kloss

Slavná modelka, bývalý andílek Victoria's Secret a k tomu manželka miliardáře Karlie Kloss by mohla cestovat všelijak, metru by se snadno mohla vyhnout na kilometry daleko. Ale kdepak, tahle kráska čas od času využívá newyorskou podzemku.

Pravda je ale i to, že většinou jí společnost dělá její bodyguard, ale podle zahraničních médií se není čemu divit. Obzvlášť po pandemii koronaviru prý v tamním metru dost vzrostla kriminalita, takže obezřetnost je asi namístě.

Bradley Cooper

Slavný hollywoodský herec by mohl mít nos nahoru. Zářil v takových filmech, jako je Americký sniper, Zrodila se hvězda či Maestro. Ale herec žije v soukromí úplně obyčejný život a právě v newyorském metru na něj můžete narazit relativně často.

A nezměnil na tom nic ani velmi nepříjemný zážitek z roku 2019. Cooper jel vyzvednout svou tehdy dvouletou dceru, kterou má se svou ex Irinou Shayk. Když čekal na vlak, zezadu k němu přistoupil neznámý mladík a k tělu mu přiložil nůž. „Podíval jsem se mu do očí a hlavou mi proběhlo: Bože, je tak strašně mladý,“ řekl v podcastu Armchair Expert Cooper v roce 2021. A pak se dal na útěk, instinktivně vzal nohy na ramena, přeskočil turniket, schoval se, a dokonce stihl i útočníka několikrát vyfotit. Venku pak fotku ukazoval policistům, kteří se ho ptali, zda není pobodaný, a dokonce ho donutili to zkontrolovat. Leckdy jsou totiž napadení v takovém šoku, že bolest zpočátku necítí. A co myslíte, že udělal Bradley Cooper pak? Prostě se vrátil do metra a jel pro dceru.

Jared Leto

Herec a hudebník, který se mimo jiné proslavil i svou zálibou v extravagantní módě, Jared Leto způsobil letos v květnu pořádné pozdvižení v pařížském metru. Využil ho pro cestu na svůj koncert, který tam měl v rámci evropského turné se svou kapelou Thirty Seconds To Mars. Díky svému outfitu byl nepřehlédnutelný a splést si ho s obyčejným Pařížanem bylo téměř nemožné.

Keanu Reeves

Herec, slavný filmový zabiják v důchodu John Wick a hvězda Matrixu Keanu Reeves má pověst nejskromnější hollywoodské star. Takže vás asi nepřekvapí, že než aby někam jezdil autem a nechal se vozit osobním řidičem, cestuje po New Yorku metrem. Pravidelně a zcela běžně, navíc je internet plný historek o tom, jak velký je to gentleman. Uvolnit místo k sezení starším či ženám je pro něj naprostá samozřejmost.

Emma Watson

Slavná herečka, kterou znáte minimálně jako Hermionu z Harry Pottera, Emma Watson se metru také nevyhýbá. Nelze říct, že by v něm cestovala nějak často a pravidelně, ale minimálně když jde o dobrou věc, neváhá.

V roce 2016 v metru podpořila iniciativu na podporu čtení, kdy lidé z organizace cestují denně podzemkou a zanechávají tam knížky určené ostatním cestujícím. Ti si je mohou číst během cesty nebo si je i vzít domů s tím, že až je dočtou, opět je vrátí do metra.

Katie Holmes

Jejím manželem byl jeden z nejslavnějších hollywoodských herců Tom Cruise, ona sama je úspěšnou herečkou a rozhodně ne neznámou tváří. Přesto Katie Holmes dává často před taxíky a osobními řidiči přednost newyorské podzemce. Potkat ji tam můžete opravdu často.

Mariah Carey

Zpěvačka platí za tak trochu zhýčkanou hvězdičku, královnu všech VIP manýrů. Tradují se historky, kdy si nechala ukázat šest různých limuzín, než se rozhodla, kterou z nich laskavě využije. A když jednou musela letět obyčejným letem, donutila prý producenta skoupit všechny letenky, aby ji při cestě nikdo neobtěžoval.

Ale v roce 2014 Mariah Carey opravdu překvapila. Měla vystoupení na charitativní akci a po koncertě dostala chuť na procházku po Manhattanu. A tu si v bleděmodrých nablýskaných šatech určených právě pro vystoupení také užila, a když se rozhodla jet domů, sedla prostě na metro.

Také vám doma říkali, že bez maturity a dobrých známek to nikam nedotáhnete? Omyl! Mladí a neklidní: Celebrity, které to nedotáhly ani k maturitě

Načítám