Hlavní obsah

Slavní tátové, kteří ztratili pouto s dětmi? Brada Pitta se vzdaly, Hopkins ani netuší, zda má vnoučata

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Rodinu si člověk nevybere a ne v každé panují idylické vztahy. Byly o tom napsány odborné knihy a problematické rodinné vztahy, kostlivci ve skříni i traumata jsou námětem mnohé krásné literatury. Slavné rodiny na tom nejsou jinak. Kteří slavní tátové například ztratili kontakt s dětmi? Nejen Brad Pitt, jehož (ne)vztah s dětmi je nyní propírán nejvíc.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Mít děti je jedna věc, být rodičem druhá. Vzájemná láska mezi rodiči a dětmi není věcí samozřejmou, na vztahu je třeba pracovat. Problémy s alkoholem či drogami, nedostatek času na rodinu, dělení majetku … ano, to jsou časté důvody rozkolů.

A napjaté rodinné vztahy se nevyhýbají ani světu showbyznysu. Najdete tu mnoho slavných rodin, kde jsou hádky na denním pořádku nebo kde si účty dokonce vyřizují přes média.

V poslední době to hodně vře v rozpadlé rodině Angeliny JolieBrada Pitta. Ten, jak se zdá, postupně ztrácí kontakt se všemi svými dětmi.

Brad Pitt

Mezi Bradem Pittem a Angelinou Jolie to kdysi vášnivě začalo a plný vášně byl i jejich rozchod v roce 2016. To už byli rodiči šesti dětí… Postupem času se zejména slavná herečka rozpovídala o problémech, které měli, zmínila Bradovo pití i poslední pomyslnou kapku, kterou měla být potyčka v letadle, kde napadl ji a dvě z dětí…

Situace je podle US Weekly nyní taková, že herec s dětmi prakticky ztrácí kontakt, všechny jsou na straně maminky. A i když pořád doufal, že se situace změní, zprávy o tom, jak si Shiloh Jolie-Pitt nechala soudem potvrdit odstranění Pitt z příjmení, a její dvě sestry se již předtím představovaly jako Zahara Marley Jolie a Vivienne Jolie, ho prý drtí. Na druhou stranu se zdá, že děti mají k tomu, že si „vybraly stranu“, důvod, a nechtějí už mít s tátou nic společného.

Elon Musk

O tom, kolik dětí a s kolika ženami má nejbohatší muž světa, se spekuluje. Zdá se, že jich je již víc než deset, ale ne se všemi je v kontaktu. S první ženou Justine, láskou ze střední školy, má pět synů, ale jeden z nejstarších se rozhodl pro změnu genderové identity i jména a již není Xavier Alexander Musk, ale Vivian Jenna Wilson. Tím dala Vivian najevo i to, že přerušuje pouto s otcem.

On v biografii Waltera Isaacsona vydané v loňském roce dceru označil za komunistku, která považuje všechny bohaté lidi za zlé. Spekuluje se ale o tom, že Vivian se od otce distancuje především kvůli jeho podpoře republikánů, již mírně řečeno nejsou zrovna na straně LGBTQ komunit.

Anthony Hopkins

Hvězda filmu Mlčení jehňátek je otcem jediného dítěte a se svou dcerou nemá v současnosti žádný vztah.

Ač díky roli ve filmu Otec drží rekord a je nejstarším Oscarem oceněným hercem, za roli otce v reálném životě by cenu nedostal. Přiznává, že na vztahy moc dobrý nebyl, neexceloval jako manžel ani jako táta. Soustředil se na kariéru a navíc dost pil, rodině se nevěnoval. Jeho dcera Abigail prý nemá prakticky žádné vzpomínky na dětství s otcem a dokonce řekla, že jejich „vztah“ měl obrovský vliv na její duševní zdraví.

Jak jsou na tom nyní? Když se Hopkinse britská média před šesti lety zeptala, zda má vnoučata, odpověděl: „Lidé se rozcházejí. Rodiny se rozcházejí. Je mi to jedno.“

Bill Hudson

Americký hudebník a herec byl v letech 1976-1982 manželem herečky Goldie Hawn a mají spolu dvě děti, Kate a Olivera. Po rozvodu a i díky vztahu Goldie a Kurta Russella ale vzájemné vztahy ochladly. Ona tvrdí, že byl spíše nezajímající se otec, on kontruje, že se jeho bývalá žena snažila vytvořit dokonalou rodinu s novým partnerem a tam on nezapadal.

Vše vygradovalo v roce 2015, kdy Oliver Hudson sdílel na Den otců fotku sebe, sestry Kate a otce s textem „Šťastný den opuštění!“. Na to on podle magazínu Hello vydal prohlášení: „Jste volní. Měl jsem pět dětí, ale nyní mám jen tři. Olivera a Kate už nepovažuji za své vlastní.“

Jackie Chan

Populární akční hrdina je sice od roku 1982 ženatý s herečkou Joan Lin Feng-Chiao, se kterou má syna Jayceeho, ale má i nemanželskou dceru Ettu. Ta se narodila po jeho krátké aféře s mladinkou modelkou Elaine. Za svou nevěru se v soukromí i veřejně omluvil a asi jako důkaz toho, že svého činu lituje, se s dcerou Ettou nikdy neviděl.

Ona v roce 2015 vydala prohlášení, že Jackieho Chana nepovažuje za svého otce, ale o pár let později se na YouTube objevilo (dnes již smazané) video, kde s partnerkou Andi prohlašují, že živoří a nemají kde bydlet. Důvodem má být jejich lesbická orientace a fakt, že se jich rodiny vzdaly. Zde se jako dcera Jackieho Chana označila.

Načítám