Hlavní obsah

Slavní muži obvinění z domácího násilí. Často jde o idoly, do kterých byste to neřekli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Navenek to působí, že slavné osobnosti žijí pohádkový život, ale pravda je mnohdy jinde. A je moc dobře, že se o temné stránce Hollywoodu víc mluví. O boji s depresemi, zneužívání moci nebo třeba o domácím násilí. Obviněna z něj byla řada sympaťáků, do kterých by to nikdo neřekl. Reálný obraz veřejnost získala i díky nahrávce z hotelové kamery, na které rapper Sean Combs brutálně napadá svou bývalou partnerku…

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nedávno byl zveřejněn videozáznam z hotelové kamery, na kterém je vidět, co myslela v době jejich rozchodu herečka Cassandra Venturo tím, když tvrdila, že ji zpěvák Sean Combs opakovaně fyzicky napadal. Na videu je vidět, jak do ní kope a tahá ji po zemi. Slavných mužů, kteří se doma měnili v násilníky, je ale mnohem víc. Pozitivní na celé situaci je, že se o násilí víc mluví a oběti jsou povzbuzovány k tomu, aby mluvily, aby do světa a u soudu křičely, že to není v pořádku.

Sean Combs

Tento rapper a hudební producent patří k nejvlivnějším osobnostem hudební branže. Znát ho můžete jako Seana Combse, P. Diddyho, Diddyho nebo Puff Daddyho. Dlouho měl, zdá se, pocit, že mít moc znamená moct vše. Vědělo se, že není žádný svatoušek. Na kontě měl obvinění z nezákonného držení zbraně nebo napadení trenéra svého syna. Vloni ho bývalá partnerka, umělkyně Cassandra Venturo známá jako Cassie, obvinila z dlouhodobého sexuálního zneužívání a fyzického i psychického násilí, kterého se měl v době jejich vztahu dopouštět.

K soudu nakonec nedošlo, hudebník ji mimosoudně vyplatil a mohlo se jet dál. Jenže světlo světa nedávno spatřila nahrávka z roku 2016, kde je vidět, čeho je Sean Combs schopný a jak moc Cassie ubližoval. Nahrávka z hotelové kamery ukazuje, jak Cassandra Venturo odchází na chodbu, z pokoje vybíhá polonahý zpěvák, srazí ji a kope do ní, následně ničí vybavení pokoje… Na svém instagramu se pak omluvil a označil to za své nejtemnější období. Byl prý pod vlivem, je ze sebe znechucený a léčí se.

Charlie Sheen

I hvězda seriálu Dva a půl chlapa má v této oblasti řadu „zkušeností“. Z domácího násilí a napadení žen byl obviněn opakovaně. Holdoval alkoholu i drogám, napadal jak manželky, tak partnerky na jednu noc. Na kontě má škrcení, vyhrožování smrtí, mlácení hlavou o zem, dokonce prý postřelení…

V roce 1996 dostal Charlie Sheen za napadení přítelkyně dvouletý podmíněný trest, v roce 2009 ho obvinila z napadení tehdejší manželka, se kterou měl ani ne roční dvojčata. Opakovaně tvrdil, že situace nebyla nikdy tak vážná, jak ji ženy popisovaly.

Nicolas Cage

Umí oscarové výkony a klidně vezme i roli v céčkovém braku. Nicolas Cage je nevyzpytatelný jako herec i jako muž. V současnosti je popáté ženatý a má za sebou jak alkoholová extempore, tak napadení manželky, konkrétně té třetí.

Policii na něj v roce 2011 zavolal řidič taxíku, který se bál, že opilý Cage hádku s Alice Kim vyhrotí až k násilí. Policisté ho nakonec opravdu zatkli, ukázalo se totiž, že sporu přihlížel i malý syn, který během incidentu spadl a zranil se. Nicméně manželka tehdy obvinění nevznesla a byli spolu ještě pět let.

Mel Gibson

Mel Gibson měl dlouho pověst sympaťáka „se statečným srdcem“, akčního hrdiny se smyslem pro humor. Zapálený katolík žil v manželství s herečkou Robyn Moore přes 30 let, měli spolu sedm dětí. Rozešli se v roce 2009 a herec se dal dohromady s ruskou pianistkou, se kterou má dceru. V roce 2010 byl chycen opilý za volantem, nadával na homosexuály a Židy a hrubě je urážel. O rok později ho jeho přítelkyně i s dítětem opustila a obvinila z domácího násilí, což měly dokazovat mimo jiné fotky modřin, vyražených zubů a nahrávky, kde jí sprostě nadává.

Jonathan Majors

Patřil k velkým hollywoodským nadějím, byl jednou z marvelovských hvězd. Ale představitel záporáka Kanga je záporákem i v soukromí. Tvrdí to jeho bývalá partnerka, herečka Grace Jabbari. Jonathana Majorse obvinila z napadení a přidala se i řada jeho dalších partnerek. Letos na jaře to potvrdil i soud a odsoudil Majorse k ročnímu navštěvování kurzu pro nápravu pachatelů domácího násilí. Jabbari ovšem při výpovědi prohlásila, že herec má psychopatické rysy a není schopen přijmout osobní odpovědnost.

Načítám