Hlavní obsah

Slavná jména, slavné pití! Beyoncé uvádí novou whisky a Dwayne Johnson boduje se svou tequilou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Alkohol a jeho nadměrná konzumace, to je stále větší téma. Vedou se diskuse o regulaci a akce typu Suchej únor se snaží upozornit na to, že normální je nepít. Jak to mají s alkoholem slavní? Někteří se svěřili, že se jim vymkl z kontroly, jiní se mohou pochlubit roky abstinence. A pak jsou tu tací, kteří na trh uvádějí vlastní značky.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jsou to filmové hvězdy, vyprodávají celosvětová turné, patří jim obálky prestižních magazínů a módní značky se předhánějí, kdo je obleče na červený koberec. A mnozí fanoušci si myslí, že žít život slavné osobnosti musí být nádherné. Jenže bohatství a sláva vám šťastný život nezaručí. Naopak – z mnoha autobiografií, filmových dokumentů a rozhovorů vyplývá, že si sláva vybírá svou daň. Je tu tlak na úspěch, nulové soukromí a často také problémy „řešené“ alkoholem. Které známé osobnosti zjistily, že mají s alkoholem problém, a rozhodly se nepít? A kdo naopak uvedl na trh vlastní značku?

Kdo alkohol odmítá a proč

V historii showbyznysu není nouze o slavné alkoholiky a o to víc pak potěší veřejné odmítnutí alkoholu od slavných. Bradley Cooper na prahu třicítky zjistil, že pitím „sabotuje sám sebe“ – a přestal. Ocenil to o pár let později, když ztvárnil roli na alkoholu závislého hudebníka ve filmovém hitu Zrodila se hvězda. Jednak se dokázal lépe vžít do své postavy, a navíc – kdyby v té době zcela neabstinoval, mohl by prý během natáčení snadno spadnout do závislosti.

Velmi uvědomělá je i hvězda mladé generace Tom Holland. Představitel Spider-Mana si před časem všiml, že na alkohol často myslí, a to ho vyděsilo. Nejprve se rozhodl pro suchý leden, následně si řekl, že když vydrží nepít do narozenin, které má 1. června, potvrdí si, že nemá problém. A už je to rok a půl, co nepije. Cítí se prý nejlépe v životě.

Zpěvačka Jessica Simpson před pár lety přiznala, že s pomocí alkoholu zkoušela zapomenout, že prožívá nelehké období. Ale včas jí došlo, jak špatný příklad tak dává svým dětem. Nechtěla, aby ji viděly, kterak není po ránu v kondici a jak zapíjí špatnou náladu. Chtěla mít jasnou mysl a být tu vždy pro ně.

Foto: Profimedia.cz

V hudebním dramatu Zrodila se hvězda hrál Bradley Cooper hlavní roli a také ho režíroval Foto: Profimedia.cz

Slavná jména – slavné pití

Navzdory tomu, že se stále mluví o tom, že normální je nepít, víc a víc slavných se stává ambasadory nejrůznějších druhů alkoholu a spojují s nimi své jméno. Výrobci vsadili na jejich atraktivní tváře a vliv. A funguje to.

Zcela nedávno své portfolio rozšířila o značku alkoholu i šikovná obchodnice Beyoncé. Na trh uvedla vlastní whisky SirDavis (její název připomíná zpěvaččina pradědečka, který za prohibice pálil načerno alkohol) a v tiskové zprávě uvádí, že by všem přála, aby zažili stejný pocit síly a sebevědomí, jaký zažívá ona, když pije svou whisky.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé a její whisky v elegantní lahvi. Zpěvačka se podílela nejen na designu balení, ale také na tvorbě samotného nápoje. A jak vidíte vpravo, SirDavis už stačil vyhrát zlatou medaili na mezinárodní soutěžiFoto: Profimedia.cz

Nejpopulárnějším „slavným alkoholem“ je pak 818 Tequila, za níž stojí Kendall Jenner. A následuje tequila Teremana, kterou uvedl na trh Dwayne Johnson. Úspěch není překvapivý, Kendall a The Rock se pyšní obrovským vlivem (měřeno například počtem sledujících). A náhoda není ani to, že vítězem je právě tequila. Celebrity se s ní spojují promyšleně. Je na vzestupu a válcuje v prodejích vodku. A oproti whisky je snazší a rychlejší ji vyrobit.

Foto: Profimedia.cz

Kendall Jenner to s lahví tequily sluší a na fanoušky to fungujeFoto: Profimedia.cz

Načítám