Hlavní obsah

Život bez sexu: Lenny Kravitz vydržel 9 let, celibát si zkusil i hollywoodský idol Orlando Bloom

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Že sex hýbe světem? A na to řekli mnozí slavní rázné ne a rozhodli se zakusit kouzlo celibátu. Kam je to posunulo? Orlando Bloom se naučil s ženami přátelit, Kate Hudson se otevřela láskyplnosti, Julia Fox takto bojuje proti zákazu interrupcí a Lenny Kravitz věří, že se odmítáním sexu připravuje na vážný vztah.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Celibát si spojujeme především s představiteli nebo členy církví.

Jenže pro dobrovolné odmítání manželství, případně sexu se v současné době někdy rozhodnou i nevěřící, a dokonce i známé osobnosti. Proč?

Mají pocit, že jim to pomůže lépe poznat sebe samotné, nebo třeba proto, že sex jim podle jejich názoru příliš ovlivňuje život.

Které celebrity se svěřily s tím, že se sexu vzdaly, a jak se poté cítily?

Kate Hudson

Populární herečka Kate Hudson - dcera Goldie Hawn - se nedávno o lásce a vztazích rozpovídala v podcastu Call Her Daddy. Ač působí jako rebelka ze slavné rodiny, sama říká, že vyrůstala v tak svobodném a uvolněném prostředí, že rebelii neměla zapotřebí. A vždy měla k sexu a vztahům otevřený přístup.

Svého prvního muže Chrise Robinsona poznala už v 19 letech, byli manželé v období 2000-2007 a mají spolu syna. Byl to vztah založený na obrovské přitažlivosti a ač to nevyšlo, zůstali přáteli. A aby neopakovala chyby z minulosti, nechala si tehdy pomoct od terapeuta, který jí doporučil rok bez mužů. Neměla s nimi nejen randit, ale ani flirtovat nebo si textovat. Poznávala lépe sama sebe, nakonec byla sama tři roky a velmi ji to posílilo. A připravilo i na láskyplný vztah se současným partnerem.

Lenny Kravitz

Rocker Lenny Kravitz, který přijede letos v létě na festival Colours of Ostrava, nedávno oslavil šedesátiny. Patří už roky mezi nejpřitažlivější muže, míval pověst milovníka žen, a když se na sociální sítě vyfotí do půl těla nahý, šílí fanynky po celém světě.

O to víc překvapilo jeho upřímné sdělení, že již 9 let žije v dobrovolném celibátu. Proč se tak rozhodl? Po rozvodu s manželkou Lisou Bonet si uvědomil, že se podobá příliš svému otci, který měl sklony k nevěrám. A nechtěl být takovým mužem.

Proto se rozhodl na čas přestat se sexem a má pocit, že i díky tomu má šanci poznat tu pravou ženu. Ale devět let?!

Justin Bieber

Kanadský zpěvák Justin Bieber nedávno světu oznámil, že s manželkou Hailey Bieber čekají miminko. Ale v minulosti si i on zakusil dobrovolný celibát. Důvodem bylo mimo jiné to, že se chtěl přiblížit bohu, a sex podle něj způsobuje nejen rozkoš, ale i bolest a utrpení. Pro Elle doslova řekl, že lidé mívají sex jen kvůli tomu, že se necítí dost dobří a nemají sebeúctu.

Bez sexu začal žít zhruba rok předtím, než jeho (obnovený) vztah s Hailey započal, a pokud byste čekali, že kvůli ní s jeho odmítáním skončil, jste na omylu. Naopak si mladý pár počkal na svatbu. Pravda je, že se vzali po pár měsících…

Lady Gaga

Zajímavé, jak jsou některé osobnosti vnímané jako promiskuitní a přitom nemáme tušení, jak skutečně žijí či nežijí.

A Lady Gaga, která patří k provokatérkám a má image založenou na silné sexualitě, patří k těm, které v minulosti odmítly sex. Byla pracovně vytížená, neměla vůbec čas a energii kohokoli poznávat. A radila svým fanouškům, ať jsou klidně načas jen sami se sebou, sex jim totiž lepší pocit nedodá. Ale pokud jsou připraveni, neměli by se mu vyhýbat. A na svých koncertech i proto rozdávala kondomy zdarma.

Julia Fox

Americká umělkyně a bývalá partnerka Kanye Westa už žije v celibátu přes dva roky. Prý se nikdy necítila lépe…

Jaký je její důvod? V pořadu Watch What Happen uvedla, že odmítnutí sexu vnímá jako svobodnou volbu a převzetí kontroly nad svým tělem a životem. Je to její způsob, jak bojovat proti omezení práva žen na interrupci, se kterým nesouhlasí. Zpočátku prý bylo nezvyklé žít bez sexu, ale brzy si prý zvykla a nyní energii vkládanou do milostného života zkrátka investuje jinam.

Orlando Bloom

I populární herec Orlando Bloom se svěřil, že než poznal svoji životní partnerku Katy Perry, zkusil si půlroční sexuální abstinenci a díky ní objevil i ženskou část sebe sama.

Důvod pro několikaměsíční celibát byl poměrně prozaický: Orlando neuměl mít s ženami jiný než milostný a sexuální vztah, neuměl se s nimi „jen“ přátelit. A kamarád mu doporučil to změnit a zkusit si sex na nějakou dobu odepřít. Jakmile potkal krásnou popovou zpěvačku, s celibátem byl konec. Ale aspoň to zkusil.

Načítám