Hlavní obsah

S mámou a tátou do práce? Angelina chodí na premiéru s celou smečkou, dcery Nicole Kidman už dostaly i roli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Jít s rodiči do práce je vždy zajímavá a vzrušující zkušenost. Máma, která dělá nejlepší krupicovou kaši a uzdraví bolavé koleno pouhým fouknutím, vede poradu velkého týmu. Táta, jenž si doma klidně obleče šaty pro princeznu, se v práci obleče do bílého a zachraňuje životy. A když je máma herečka a táta zpěvák, má to možná ještě větší grády. Kteří slavní dětem ukazují svět showbyznysu a kteří naopak?

Článek

Práce v umělecké branži je krásná, zajímavá a náročná… Ostatně jako spousta jiných. A ve chvíli, kdy se umělci stanou rodiči, řeší stejně jako všichni ostatní, jak sladit práci a rodinu.

Někteří se rozhodnou, že jsou to dva neslučitelné světy, a chtějí děti držet dál od kamer, zákulisí i červeného koberce. Jiní ale rádi dětem svůj svět ukáží, berou si je jako doprovod na slavnostní akce, natáčení nebo koncerty.

Kteří slavní si berou děti do práce a kteří je naopak drží od práce co nejdál, protože si uvědomují, že budou na očích veřejnosti, což si samy nevybraly?

John Legend

Ač patří do skupiny umělců, kteří se pyšní tím, že vyhráli Emmy, Grammy, Oscara i Tony (EGOT), zpěvák John Legend je především milující táta. S manželkou, modelkou Chrissy Teigen, mají čtyři děti a oba jsou rodiči pracujícími. A to holt někdy obnáší vzít děti i na focení nebo natáčení. Když John v roce 2019 začínal jako porotce talentové soutěže The Voice, pochlubil se tam malou Lunou. Vzhledem k tomu, že byla holčička ještě malá, jako pozorný rodič jí nasadil sluchátka proti hluku. Od té doby pravidelně sdílí, když se přijdou děti na tátu do práce podívat.

William a Kate

Narodit se se zlatou lžičkou v puse je pro mnohé splnění pohádkového snu, ale také to znamená, že jsou na vás od dětství upřeny zraky široké veřejnosti a musíte se zúčastňovat slavnostních akcí apod.

Rodina následníka trůnu, prince Williama, se sice v posledních měsících pohromadě neukazuje, ale v minulosti se vždy čekalo, kdy William s Kate vezmou „do práce“ i děti. Samozřejmostí byly například vánoční či velikonoční mše nebo akce Trooping the Colours, během které královská rodina zdraví lid z balkonu Buckinghamského paláce. Starší děti, George a Charlotte, už v tom umí „chodit“, nejmladší Louise ještě donedávna dělal na veřejnosti skopičiny. Jedni říkali, že je nevychovaný, druzí, že je malé dítě, které nemá z vážnosti akcí rozum.

Orlando Bloom

Mít svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy je obrovská čest a slavní neberou „předávací“ ceremoniál na lehkou váhu, často se obklopí blízkými a rodinou. Ukazují, že je sice zná celý svět, ale pro ně je důležitá rodina. Když byla před deseti lety odhalena hvězda herce Orlanda Blooma, držel v náručí tehdy tříletého synka Flynna.

Na druhou stranu jsou tu pak Blake Lively a Ryan Reynolds, kteří extrémně hlídají svým dětem soukromí. Jedna z mála fotek, kde s dětmi jsou (i když ne se všemi), je právě ze slavnostního odhalování Ryanovy hvězdy.

Angelina Jolie

K práci slavných patří i účast na premiérách, kde prezentují své projekty a potkávají se s fanoušky. Ne každý to miluje, ale většina si uvědomuje, že bez propagace se nový film do povědomí nedostane. A je to také příležitost, jak rodině ukázat, na čem jste měsíce pracovali, a malinko se pochlubit. I proto známé tváře rády na takové akce berou i své děti.

Angelina Jolie je jednou z nich. Svou početnou smečku vyvedla v minulosti například na premiéru Eternals, kam si navíc její dvě dcery oblékly maminčiny ikonické šaty z minulosti. Nádherný způsob, jak mámě říct: Jsme na tebe pyšné.

Nicole Kidman

Někteří slavní umělci říkají, že se snaží držet své děti od showbyznysu, jak jen to jde, a dokonce jim rozmlouvají plány jít v jejich stopách. Ale geny jsou geny.

A své o tom ví australská herečka Nicole Kidman. Dcery, které má s manželem Keithem Urbanem, podědily herecké nadání. Zejména starší Sunday prý filmem žije, natáčí svoje vlastní snímky apod. A tak byly holčičky nadšené, když dostaly příležitost zahrát si menší roli v minisérii Mělas to vědět, ve které zářila jejich máma. Ta je chválila, že ač v době natáčení mrzlo, nikdy si ani náznakem nepostěžovaly, a byla ráda, že neměly privilegované postavení jen proto, že jsou její dcery.

Děti do práce? Ne, děkuji!

A pak jsou tu slavní, kteří děti do práce rozhodně neberou, naopak je drží od světel reflektorů. Dvojčata Jennifer LopezJulie Roberts prý dlouho ani nevěděla, co jejich maminky dělají, a neřešila, jak moc jsou slavné. A Mila Kunis s Ashtonem Kutcherem požádali média, aby jejich děti nefotila a nesdílela kvůli soukromí.

Herec Chris Hemsworth s humorem sobě vlastním řekl, že většina dětí na světě je z hrdiny Thora, kterého hrál, nadšená, ale jeho děti moc ne. S manželkou Elsou Pataky má děti tři a prý jen jedno se zajímá, kolik v práci pobil padouchů.

Načítám